Сертификат Министарства културе и информација Републике Белорусије


Сертификат Министарства културе и информација Републике Белорусије

 

Белоруска делегација, која је ове године гостовала на Сајму књига у Београду уручила је вредан Сертификат Дечјем културном центру Београд. Сертификат потписује Министар културе и информација Републике Белорусије – Александар Карљукевич, на име: „Права преузимања штампане продукције са циљем популаризације националног културног наслеђа Републике Белорусије.“ Делегација је уз Сертификат поклонила Дечјем културном центру и стотинак књига за децу и одрасле.

Белоруску делегацију на овогодишњем Сајму књига чинили су: уредник часописа „Њоман“, а такође и заменик директора издавачке куће „Звјазда“ – Алексеј Чарота (уједно и руководилац делегације), директор издавачке куће имена Јакуба Коласа – Игор Малањак, директорка издавачке куће „Народнаја асвета“ – Викторија Калистратова и вишеструко награђивани учитељ и песник Виктор Кажуро.

На предаји Сертификата присуствовао је и представник Амбасаде Републике Белорусије у Републици Србији – саветник Амбасадора Михаил Кажуро.

Сертификат је уручен директору Дечјег културног центра Београд – Драгану Марићу. Састанку је присуствовала и преводилац Дајана Лазаревић, која је водила промоцију књиге Виктора Кажура „Песничке игре“ у ДКЦБ и превела је са белоруског језика. Организацију промоције дугујемо уредници културног програма ДКЦБ Снежани Станковић.

Књиге се налазе у Библиотеци ДКЦБ, где ће пронаћи свој пут до корисника. Надамо се да ће бити још пуно оваквих плодоносних сусрета белоруских и српских културних организација.

Дајана Лазаревић

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram