“ТАЈНА ЈЕДНЕ СЛИКЕ” – Интерактивна представа поводом 500 година од смрти Леонарда да Винчија

Петсто година од смрти Леонарда Да Винчија

 

Трећег децембра у  Малој  сали у  12 часова  је одржана интерактивно – едукативна  представа “Тајна једне слике” поводом 500 година од смрти Леонарда де Винчија .

Представу су извели чланови  Драмског атеље „Бајка” и ђаци Музичке школе „Станковић”. Учествовала вокална класа музичке школе „Станковић” коју води Татјана Бајалица. Публика се упознала са занимљивостима  везаним за живот  најзначајнијег сликара ренесансе као и са његовим  врхунским  стваралачким дометима са посебним освртом на најславнију слику свих времена – портрет Мона Лизе Ђоконде. Сценарио и режију је потписала Зорица Симовић.

Исти дан обележили смо Међународни  дан особа са инвалидитетом у сарадњи са хуманитарним удружењем „Плава шкољка”. Деца и родитељи  из овог удружења су  погледали представу „Тајна једне слике“, а затим су заједно са члановима ђачког парламента Зуботехничке школе правили  новогодишње фракталне честитке. У Атријуму је организована и продајна   изложба рукотворина деце коју окупља ово удружења. Специјални гости су били : песникиње Гордала Лазић и Гордана Срећковић и председник Вукове задужбине Миодраг Матицки.

 

Сценарио: Зорица Симовић

Учесници:

 Чланови ДРАМСКОГ атељеа БАЈКА

Марија Курузовић

Камелија Угарковић
Тара Стеванић
Лена Илић
Анастасија Лончар
Милица Проданов
Јована Курузовић
Јелена Варга

Ученици МШ „Станковић“

Катарина Дакић
Катарина Станивуковић
Милица Ракић
Александар Јовановић

Корепетитор: Тамара Хаџи Ђорђевић
Музички педагог: Татјана Бајалица

46 item(s) « of 2 »
Posted in Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *