Трећи час радионице „Читамо нове књиге!“ за основце у ДКЦБ


Трећи час радионице „Читамо нове књиге!“

за основце у ДКЦБ

 

И трећи час литерарне радионице за основце „Читамо нове књиге“ одржан је 11. фебруара у Библиотеци ДКЦБ. Већ уиграни тим основаца је припремио причу о књигама, које су читали ових дана и ликовима са којима су се поистоветили. Тако смо чули неке од старих наслова, попут „Пет пријатеља“ Енид Блајтон, који не застаревају, али и нове попут „Тринаестог зеца“, „Цаце Фаце“ и др.

Литерарне радионица за основце „Читамо нове књиге“ је једна од бројних, које организује ДКЦБ у оквиру програма током зимског распуста. Радионице организује уредница културно-образовних програма ДКЦБ Снежана Станковић, а држи сарадница ДКЦБ Дајана Лазаревић.

Након приче о прочитаним књигама, ученици су се упознали са стваралаштвом Роберта Такарича и његовом познатом књигом „Девојчице су обично више“. Дискутовали смо о томе зашто се деца међусобно задиркују, шта желе тиме да постигну, зашто се и какви надимци дају школским друговима и другарицама.

Једна од нових књига, коју поседује Библиотека ДКЦБ је и „Суперхеројска сага“ Ендруа Џаџа, која читаоцима омогућује да сами креирају поједине ликове и радњу, или да „учествују“ у мисијама и утичу на одлуке главних јунака. Задатак којим су се посебно бавили на овом часу је дизајн „суперхеројског“ компјутера. Ова књига долази из света „Шоњавка“, који је освојио децу широм света.

Осим поменутих књига разговарали смо и о хумористичкој поезији и њеном утицају на наш живот.

Последњи час у оквиру ове радионице одржаће се у четвртак, 13. фебруара у 11:30ч у Библиотеци ДКЦБ. Свим полазницима који су завршили курс биће подељене дипломице, које је специјално за ову прилику дизајнирала Марија Лазаревски, на чему јој се веома захваљујемо.

7 item(s)
Posted in Библиотека ДКЦБ, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *