Categories: Interaktivne tribine

kulturis


„U MOJA ČETIRI VIRTUELNA ZIDA”

Kako ono što objaviš na internetu danas može da utiče na tvoj život sutra?

 

Ponedeljak, 4.3.2019. godine, 18:30
Mala sala, DKCB, Takovska 8

 

Tribina „U moja četiri virtuelna zida“ održaće se u Dečjem kulturnom centru Beograd, u saradnji sa udruženjem „Kulturis”, u ponedeljak, 4. marta, u 18.30 časova.

Srednjoškolci, kojima je namenjena tribina o internet reputaciji, imaće priliku da od stručnjaka za digitalne komunikacije saznaju kako ono što objave na internetu danas može da utiče na njihov život sutra. Digitalni tragovi su neizbrisivi tako da jedan trenutak nesmotrenosti na internetu može imati visoku cenu, zato je važno mladima preneti znanje o onlajn reputaciji i greškama koje se mogu izbeći.

Na tribini će učestvovati Ana Mirković, izvršna direktorka Instituta za digitalne komunikacije, Dragana Vukajlović, web preduzetnica, Neda Mirković, konsultant za ljudske resurse i Dragan Đorđević, profesor srpskog jezika i književnosti. Tribinu vode Zorana Milićević, autorka projekta iz udruženja „Kulturis” i Dalibor Stojanović, menadžer u kulturi i medijima DKCB.

Govornici će iz ugla sopstvenog iskustva i ekspertize razgovarati o digitalnim tragovima i njihovom uticaju na oblikovanje reputacije na internetu. Tražiće se odgovori na niz pitanja značajnih za budućnost mladih:

  • Koliko smo zaista zaštićeni podešavanjem opcija privatnosti na raznim platformama?
  • Šta uopšte podrazumeva pojam dobre internet reputacije?
  • Koja vrsta sadržaja šteti internet reputaciji i kakve mogu da budu posledice nesmotrenog ponašanja u virtuelnom svetu?
  • Kako sprečiti a kako „lečiti“ situacije koje mogu da ugroze nečiju digitalnu reputaciju?
  • Da li negovanje internet reputacije ima uticaja na profesionalnu budućnost mladih?
  • Kakve mogućnosti virtuelni prostor nudi za lično predstavljanje onima koji planiraju karijeru u kompanijama, a kakve onima koji razmišljaju o onlajn biznisu?

Ulaz je slobodan, ali broj mesta je ograničen, zato je važno prijaviti svoje prisustvo na info@kulturis.org

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top