Уколико имаш најмање 15 година и желиш да постанеш део овогодишњег РЕВ 2016. волонтерског тима

Дечји културни центар Београд сваког октобра, већ 47 година, организује Међународни сусрет деце Европе „Радост Европе“ – највећу и најзначајнију интернационалну манифестацију за децу. Више о идеји и историјату ове манифестације можете погледати на следећем линку:

Ове године, од 2. до 5. октобра прилику да своје стваралаштво и културу представе имаће деца из: Азербејџана, Белорусије, Босне и Херцеговине, Данске, Хрватске, Јерменије, Кине, Кипра, Македоније, Молдавије, Немачке, Норвешке, Румуније, Русије, Словеније, Словачке, Турске и Украјине.

 

Такође, од 19. септембра у Дечјем културном центру Београд биће организован припремни програм „Док чекамо госте“ у виду интерактивне поставке „Тесла – чиста енергија“ за ученике београдских основних школа.

 

У организацији ове манифестације велику улогу играју волонтери. Њихов задатак је да преводиоцима, наставницима београдских школа и организационом тиму ДКЦБ-а помогну у реализацији планираних припремних програма пре почетка, као и званичног програма саме манифестације, али и да улепшају боравак гостујућих група у Београду и стекну нова искуства и пријатеље. Сваке године ДКЦБ-у у организацији помаже четрдесетак волонтера, који су подељени у 2 сектора:

 

  1. „Језички волонтери“ – волонтери који течно говоре језик неке од гостујућих земаља, помажу званичном преводиоцу ДКЦБ-а и фокусирани су само на једну групу деце.

 

  1. Логистика – тимски рад волонтера чији је задатак подела ужине, воде, паковање пакетића за децу, припрема терена/сале/Сава Центра, као и дистрибуција информација током манифестације.

 

 


Уколико имаш најмање 15 година и желиш да постанеш део овогодишњег РЕВ 2016. волонтерског тима, попуни следећи формулар:


 

 

 


ВАЖНО!

Пријаве су отворене до 20. септембра. Непотпуне и пријаве послате након наведеног датума неће бити узете у обзир.

 

 

Posted in Радост Европе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *