Categories: Uncategorized

foto (1)


„UNUCI I DRUGA BIĆA – Dedina pevanja

 

U okviru Letnjeg programa Dečjeg kulturnog centra Beograd sinoć je u prepunoj Crvenoj sali održano predstavljanje knjige „Unici i druga bića“ Dušana Milovanovića, istoričara umetnosti, višeg kustosa MPU, istraživača rizničkog materijala u Hilandaru, uglednog naučnog i javnog radnika.

O autoru i njegovoj poeziji govorili su prof. dr Aleksandar Jovanović, sa Učiteljskog fakulteta, Gordana Maletić, književnica, recenzent knjige Radmila Mišev, glavna i odgovorna urednica časopisa „Svetosavsko zvonce“. Po mišljenju drugog recenzenta knjige, Milovana Vitezovića, pesnik Dušan Milovanović iskoristio je znanje istoričara Dušana Milovanovića i ovom zbirkom poezije ušao u dopisništvo vedrine jer počev od naslova „Unuci i druga bića“, ova knjiga ima neke bliske razgovore sa revijom „Poletarac“ koju je zdušno uređivao Dušan Radović. Autor je podelio s publikom sećanje na situacije, povode i osećanja kada su i kako  nastajale pesme i zajedno sa unucima Vukom, Unom i Janom govorio neke od njih.

U umetničkom delu programa učestvovali su: Nada Matijević, pijanistkinja Opere Narodnog pozorišta i članovi vokalne grupe DKCB „Nađi svoju zvezdu“, Relja Žikić, Milica i Viktor Šotić.

Program uredile i vodile: Jasmina Atanacković Gajić, prof. književnosti i Snežana Stanković, urednica kulturno-obrazovnog programa.


21 item(s)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top