Ускоро серија ,,ОВАКО ВАС ВИДИМО” на РТС-у са децом глумцима из Студија културе говора и глуме ДКЦБ


УСКОРО СЕРИЈА ,,ОВАКО ВАС ВИДИМО” на РТС-у

ГЛУМЕ ДЕЦА ИЗ СТУДИЈА КУЛТУРЕ ГОВОРА И ГЛУМЕ ДКЦБ

 

У Београду се снима серијал ,,Овако вас видимо” од десет епизода по тексту глумице Миње Филиповић, а у режији Филипа Чоловића, у коме деца глуме одрасле. Деца глумци су чланови Студија културе говора и глуме Дечјег културног центра Београд, који води Миња Филиповић. Текст је настао дугогодишњим сакупљањем дечијих коментара, њиховим глумачким вежбама и импровизацијама, док су говорили о окружењу у коме одрастају.

Овај серијал има за циљ да подсети, а вероватно и у одређеним ситуацијама едукује одрасле да су огледало својој деци. Често нисмо задовољни понашањем младих који нас окружују и тај проблем решавамо тако што их критикујемо, кажњавамо, а заправо би требало да се запитамо где ми грешимо у њиховом васпитавању још од раног детињства. Породица као основ људске заједнице је незаменљива за духовни развој човека. Она је база за љубав, интимност, стабилност, сигурност. У породици учимо о људским вредностима, пожељном понашању и међуљудским односима. Агресија код деце је великим делом реакција на агресију која се над њима врши или њихов начин да покажу да их околина не разуме.

У овом серијалу деца глуме одрасле, да би још транспарентније приказали идеју ове игране форме КАКО НАС ДЕЦА ВИДЕ. Сагледавањем нас кроз дечије очи, можда потражимо кривца за разна незадовољства у нама самима.

7 item(s)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *