УЧИОНИЦА НА ОТВОРЕНОМ У ОКВИРУ ПРОГРАМА „БЕОГРАД КРОЗ ВЕКОВЕ“

УЧИОНИЦА НА ОТВОРЕНОМ У ОКВИРУ ПРОГРАМА
Дечјег културног центра Београд

„БЕОГРАД КРОЗ ВЕКОВЕ“

Четвртак, 5.мај 2016.година, 10 часова
Калемегдан


029

У четвртак 5. маја у 10 часова на Калемегдану, основци ће у организованој посети, учествовати у трећој фази програма из области завичајне исторје које организује Дечји културни центар Београд. У овој истраживачкој игри ПОТРАГА ЗА БЕОГРАДОМ КРОЗ ВЕКОВЕ, наши мали гости на интерактиван и забаван начин учиће о миленијумској прошлости Београда, откривајући споменике културе и становнике Београда који су градили, унапређивали, бранили или ослобађали Београд.

Решавајући загонетке и путоказе, у лаганој шетњи кроз Калемегдан, на потезу од Обележја предаје кључева и фонтане Борба (Рибар), преко Савског шеталишта и Великих степеница до Карађорђеве и Стамбол капије, учесници програма проналазиће задате локације у тврђави и парку. Глумци и аниматори, у директном контакту са децом, служиће се моделованом комуникацијом – сценском интеракцијом, реконструишући светове и сценарије прошлости, животне приче знаменитих личности.

Циљ ове „учионице на отвореном“ је развијање свести деце и младих о државној и националној припадности, развијање знања и свести о значају очувања културне баштине.

Аутор и координатор: Снежана Станковић, уредник културно-образовног програма.
Коаутори и извођачи: Снежана Бећаревић, Бојан Ивковић, Горан Јоксић, Срђан Дошен, Радица Маринковић, Марко Алексић .

Позивамо Вас да испратите овај програм.

032 004

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *