ФЕСТИЋ 2019

festic-2019


ФЕСТИЋ 2019
3 – 6. новембар

Дечји културни центар Београд
Таковска 8

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ

Недеља 3.11.2019, 19:00
Велика сцена ,,Донка Шпичек”

Фестивал отвара Јасминка Петровић, писац за децу

 

Позоришни фестивал представа за децу и младе ФЕСТИЋ одржаће се од 3. до 6. новембра на Малој и Великој сцени ,,Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, а у организацији Друштва за анимацију и развој дечјег драмског стваралаштва, Digital & entertainment festivals и Дечјег културног центра Београд.

Свечано отварање фестивала биће у недељу, 3. новембра, од 19 часова, уз поздравне речи једног од најуспешнијих наших писаца за децу – Јасминке Петровић и представу ,,Страхиња”, насталу на основу њеног популарног романа ,,Ово је најстрашнији дан у мом животу”.

Ове године на репертоару фестивала биће представе Народног позоришта из Приштине, првог приградског позоришта ,,Пулс театар” из Лазаревца, Театра Талија, Дечијег позоришта ,,Чарапа”, ансамбала ,,Театрић” и MoniCart, ACT Фондације Србија и позоришне трупе У.Р.А. Поред представа, децу узраста од 4 до 16 година, очекује Позоришна радионица сенки, која је планирана за понедељак, 4. новембар, од 13 часова. Улазнице су у продаји за време трајања фестивала на благајни у Таковској 8.

Као један од ретких и најдуговечнијих фестивала овог типа у Србији, Фестић се од 1995. године до данас позиционирао као најзначајнији позоришни фестивал за децу, веран својој мисији да најмлађе учи правим вредностима и школује будућу публику великих позоришта. Од свог оснивања до 2012. године позоришни ФЕСТИЋ се одржавао у позориштима „Бошко Буха“ и „Душко Радовић“, а од 2017. године наставља са радом у Дечјем културном центру Београд, окупљајући најбоље представе за децу из региона, као и гостујуће представе из Европе, путем сарадње са европским ASSITEJ организацијама.

– ФЕСТИЋ је значајан и вредан пажње фестивал, који образује и усмерава најмлађе да од најранијих дана заволе позоришну уметност. Посећујући позоришне представе високог квалитета, млада публика има прилику да развија своје културне навике и да у будућности уме да препозна квалитетне културне садржаје. Вредности које овај фестивал промовише Дечји културни центар је препознао као своје и због тога се са задовољством одазвао позиву да буде суорганизатор овог фестивала – истакао је директор Дечјег културног центра Београд, мр Драган Марић.

program

Posted in Саопштење за медије and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *