ХУМАНИТАРНА АУКЦИЈА СЛИКА И ИЗЛОЖБА КРЕАТИВНИХ ДЕЧЈИХ РАДОВА

 ХУМАНИТАРНО

СВЕТСКЕ ЛЕТЊЕ ИГРЕ СПЕЦИЈАЛНЕ ОЛИМПИЈАДЕ

АУКЦИЈА СЛИКА (13. јун, 11 часова)

Дечји културни центар Београд

Таковска 8

 

Дечји културни центар Београд са великим задовољством се придружио акцији „Заједно до победе”, како би помогао младим спортистима да учествују на Светским летњим играма Специјалне Олимпијаде у Лос Анђелесу, која се одржава од 25. јула до 2. августа.

 

Аукцијом слика на платну, деца из Дечјег културног центра Београд помогла су својим вршњацима да сакупе финансијска средства за пут, како би представљали Србију на највећем светском спортском догађају у 2015. години, који броји 7.500 спортиста из 175 земаља.

 

Аукција слика на платну одржана је данас у Атријуму Дечјег културног центра Београд, на којој су прикупљена новчана средства у износу од 55.500 динара. Најскупља слика продата је за 15.000 динара. Аутори слика су чланови Ликовног 3Д студија Дечјег културног центра Београд, који су на аутентичан и креативан начин представила мотиве Београда, орнаменте, делове града и природе.

 

Догађај је био пропраћен и завршном изложбом Ликовног 3Д студија (који води мр Катарина Булајић Павловић), Студија за анимирани филм, (који води Марија Милановић Лазаревски), Студија за креирање видео игрица (који воде Страхиња Тасић и Марија Милановић Лазаревски) и Студија за стрип и карикатуру (који води Милета Милорадовић). Публика је била у прилици да погледа годишњи рад младих аутора, чланова студија и атељеа ДКЦБ, али и да учествује у интерактивној видео игри. Од дечијих графичких решења ликова и позадина, програмер Страхиња Тасић је направио видео игрице, у којима је публика заиста уживала.

Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *