20151008 Humor u delima Branka Copica (4)


 ХУМОР У ДЕЛИМА БРАНКА ЋОПИЋА

У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАД

Изложба, литерарно-музички програм и радионице

Уторак, 13.10.2015. године

10 часова


Дечји културни центар Београд литерарно-музичким програмом ХУМОР У ДЕЛИМА БРАНКА ЋОПИЋА обележиће јубилеј – сто година од рођења чувеног писца, у уторак, 13. октобра, у 10 часова, у Малој сали ДКЦБ, Таковска 8.

Из богатог књижевног опуса аутора издвојене су анегдоте, приче и шаљива  поезија, чиме ће се представити ведрија страна пишчеве личности. У програму учествују ученици основних школа „Старина Новак”, „Влада Аксентијевић” и „Вук Караџић”, као и чланови Студија за дечју и популарну музику „Нађи своју звезду“ Дечјег културног центра Београд. О Бранку Ћопићу говориће књижевници Гордана Малетић и Брако Стевановић, а медијатор програма биће Јасмина Атанацковић-Гајић.

Деца ће имати прилику да о великану наше књижевности и његовом стваралаштву сазнају и путем гостујуће изложбе Библиотеке града Београда, под називом „ВЕДРИНЕ И СЕТЕ БРАНКА ЋОПИЋА”, која ће бити постављена у Дечјем културном центру Београд.

Поред литерарно-музичког програма и изложбе, јубилеј ће се обележити и литерарним радионицама, под називом „Из детињства Бранка Ћопића – Игре и питалице, литерарни квиз, писање поезије”, у којима ће деца бити активни учесници.

Улаз је слободан.


20151008 Humor u delima Branka Copica (1)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top