ЈУБИЛЕЈ СЛОБОДАНА СТАНИШИЋА

Педесета збирка песама

ПЕТАК ОГРЕБАО КОЛЕНА
(песме за окретање и пресавијање)

Издавач: Дечји културни центар Београд, фебруар 2019.

 

Поводом педесете песничке збирке „Петак огребао колена (песме за окретање и пресавијање)”, чувеног писца за децу Слободана Станишића, у среду, 20. марта, од 11 часова, у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8, одржаће се литерарно-музички програм за децу.

Обележавање јубилеја једног од омиљених дечјих писаца одржаће се на Међународни дан среће. У програму ће учествовати ученици ОШ „Јајинци”, чланови секције Поестетика, који ће рецитовати забавне, веселе и поучне песме из најновије збирке песама Слободана Станишића. Публика ће имати прилику да види и снимак са фестивала „Дечје београдско пролеће” на којем су музички представљене две песме из књиге „Петак огребао колена”, у извођењу певачице Јелене Томашевић и глумца Славена Дошла.

„Петак огребао колена (песме за окретање и пресавијање)”, у издању Дечјег културног центра Београд, педесета је Станишићева песничка збирка, која симболично садржи педесет нових песама за које је аутор сам нацртао илустрације.

Поред тога што је Слободан Станишић превасходно песник, приповедач и драмски писац, он је и карикатуриста који је објавио око три хиљаде карикатура, илустрација и стрипова. Са објављених преко сто четрдесет књига, двадесетак радио-драма, десетак позоришних комада и неколико изузетно популарних песама које су и музички обрађене, попут „Ђаци вас лепо моле, успорите поред школе”, може се рећи да је један од најпродуктивнијих и стваралачки надахнутијих аутора у дечјем свету.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top