ЈУБИЛЕЈ СЛОБОДАНА СТАНИШИЋА

Стопедесета књига

СРЦЕ ЛУПА ПРЕКО РЕДА
Издавач: Дечји културни центар Београд, 2019.

 

Поводом издања стопедесете књиге чувеног писца за децу Слободана Станишића данас је у Дечјем културном центру Београд одржано литерарно-музичко дружење са децом из многобројних београдских основних школа. Издавач јубиларне књиге „Срце лупа преко реда од разреда до разреда” је управо Дечји културни центар Београд.

У програму су учествовали сарадници и дугогодишњи пријатељи песника и писца – Миња Субота, Пеђолино, директор Дечјег културног центра Београд – мр Драган Марић, уредници програма у ДКЦБ – Ивана Табори Обрадовић, Лидија Сеничар, Весна Крњаић, Снежана Станковић, Ивана Теодоровић Стојановић, Горан Јоксић, уредница ИК „Вулкан” – Лана Радосављевић, оснивач Фестивала хумора за децу – Рада Булатовић и др. Млади рецитатори – ученици ОШ „Никола Тесла” рецитовали су песме из најновије збирке песама Слободана Станишића, а чланови Хора ОШ „Васа Пелагић” отпевали су песму компоновану на стихове Слобе Станишића „Шта Београд воли”, док је Сања Миленковић, солиста Хора „Чаролија”, наступила са веома популарном песмом „Чувајте нам ђаке”. Публика је имала прилику да види и снимак са фестивала „Дечје београдско пролеће” на којем су музички представљене песме нашег познатог писца за децу.

Поред тога што је Слободан Станишић превасходно песник, приповедач и драмски писац, он је и карикатуриста који је објавио око три хиљаде карикатура, илустрација и стрипова. Са објављеном стопедесетом књигом за децу, Слободан Станишић показује да је један од стваралачки надахнутијих аутора у дечјем свету, а тим Дечјег културног центра Београд му на томе од свег срца честита!

 

55 item(s) « 1 of 2 »

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top