Categories: Обавештења

prolece (1)


 11 НОВИХ ХИТОВА ЗА ДЕЦУ КОЈЕ ЋЕТЕ ЧУТИ НА „МЕДЕЛА ДЕЧЈЕМ БЕОГРАДСКОМ ПРОЛЕЋУ“

 

„МЕДЕЛА ДЕЧЈЕ БЕОГРАДСКО ПРОЛЕЋЕ“ биће одржано у четвртак, 27. априла у 18 часова у сали Донка Шпичек Дечјег културног центра Београд, а накнадно у целости бити емитовано на Радио Телевизији Србије. Tим поводом данас је одржана конференција за медије. Горан Весић, градски менаџер, у име Градске управе града Београда говорио је о значају овог фестивала за Град Београд, али и о прошлогодишњој иницијативи Донке Шпичек и Драгана Марића, директора ДКЦБ, да се ова важна манифестација врати деци. Леонтина Вукомановић, уредница фестивала и Миња Субота, композитор и један од учесника овогодишњег програма говорили су како о историји тако и о новој концепцији, а то је да ће публика имати прилике да чује једанаест потпуно нових хитова за децу. На конефернцији су учествовали и композитори Радослав Граић и Раде Радивојевић чије су песме ушле у селекцију „Медела Дечјег београдског пролећа“.

На текстове, легендарих твораца песама за најмлађе, Љубивоја Ршумовића, Слободана Станишића, Владимира Андрића и других, музику су компоновали наши еминентни композитори.   Нове наслове на овом музичком спектаклу  представиће: Сергеј Ћетковић, Бранко Милићевић Коцкица, Јелена Томашевић Босиљчић, Андрија Милошевић, Светислав Буле Гонцић, Миња Субота, Бојана Стаменов, Невена Божовић, Славен Дошло, Иван Зекић, Марко Марковић и Хор ДКЦБ са диригентом Невеном Ивановић. Домаћин програма биће Леонтина Вукомановић.


prolece (11)


Циљ ове манифестације, са богатом традицијом, је стварање нових песама и усмеравање деце и њихових родитеља на пажљиво одабране текстуалне садржаје који носе едукативне поруке. Тиме ћемо допринети развијању културних вредности код деце и стварању навика посећивања музичких догађаја високог квалитета. Покровитељи манифестације: Медела Врбас и Фондација Драгица Николић.

Резервација и продаја карата на благајни ДКЦБ, Таковска 8.


12 item(s)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top