13. Дечји филмски фестивал КИДС ФЕСТ: Под филмским кишобраном

 

13-kids-fest_DKC


13. Дечији филмски фестивал КИДС ФЕСТ: Под филмским кишобраном

О КИДС ФЕСТ-у

КИДС ФЕСТ је дечији, уметнички фестивал забаве и филма, конципиран по угледу на сличне манифестације у свету, а јединствен на овим просторима. Филмски програм чине остварења са светских фестивала, приче о необичним пријатељствима, узбудљиве авантуре, документарни филмови о природи, као и анимирани 3Д филмови студија 20th Century Fox. Већина филмова на КИДС ФЕСТ-у је синхронизована на српски језик.

Поред квалитетног филмског програма, део фестивала чине и многобројне забавне, креативне и образовне радионице. Радионице и презентације треба да створе простор по мери деце – простор у коме се игра и машта.

Уз учешће јавних личности, наставника и родитеља, КИДС ФЕСТ је постао веома популаран међу децом, што потврђује тринаест година постојања и све већа посећеност из године у годину.

Фестивал традиционално подржавају Министарство културе и информисања, и Град Београд.


13 kids fest_logo


13. КИДС ФЕСТ – од 1. до 7. новембра

13. КИДС ФЕСТ се ове године одржава од 1. до 7. новембра, у више од 30 градова у Србији, под слоганом “Под филмским кишобраном”. Дечји културни центар (ДКЦ) ће бити централна локација Дечјег филмског фестивала у Београду, који ће 1. новембра у 12h отворити амбасадорка фестивала, поп певачица Ана Штајдохар, уз пројекцију филма “Дружина из џунгле”.

Програм фестивала ће обухватити 17 анимираних, играних и документарних филмова. Већи део ових остварења приказан је на познатим светским фестивалима кинематографије за децу, а за потребе програма КИДС ФЕСТ-а биће синхронизовани на српски језик. Поред главног програма, најмлађе посетиоце очекује и радионичарски програм у Дечјем културном центру, затим игрице и поклони, а тинејџери ће, и ове године, уживати у филмовима намењеним њиховом узрасту.

Дани забаве у Дечјем културном центру ће обухватити четири радионице: Фердинанд дан, Дан креативне анимације, Дан шоњавка и Дан мексичког филма. Посетиоци ће имати прилику да цртају, боје, сликају се и освоје поклоне из филма Фердинанд, да сазнају како се праве анимирани филмови и како настају визуелни ефекти, затим да се друже са аниматорима и погледају филм „Дневник шоњавка“, као и да упознају мексичку културу и погледају филм „Чудесна судбина каменог дечака.“

Цене карата за биоскопске пројекције на КИДС ФЕСТ-у и ове године биће веома приступачне, посебно за групне посете.

Posted in Обавештења and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *