150. књига Слободана Станишића


150. КЊИГА СЛОБОДАНА СТАНИШИЋА

 

У понедељак, 25. новембра у Малој сали ДКЦБ одржан је књижевни сусрет са великим српским дечјим песником и књижевником Слободаном Станишићем. Повод за дивно дружење са београдским основцима био је излазак јубиларне 150. књиге нашег песника, а садржај ове књиге представљен је публици кроз рецитације, хорско певање, музичке снимке са познатих дечјих манифестација и телевизијских емисија.

Цео програм је водио Слободан Станишић, а реч су добијали његови дугогодишњи сарадници и пријатељи – директор ДКЦБ проф. мр Драган Марић, уредница ликовних програма Лидија Сеничар, уредница сценских програма и манифестације Радост Европе Ивана Табори Обрадовић, уредница програма Весна Крњаић Митровић, пи-ар ДКЦБ Ивана Теодоровић Стојановић, уредница културних програма Снежана Станковић, сарадница ДКЦБ Дајана Лазаревић, драмски и аудио-визуелни уметник Горан Јоксић, Председник Управног одбора ДКЦБ Миња Субота, музичар и композитор Пеђолино и многи други.

Учешће у целокупном програму узели су и ђаци, који су певали и рецитовали песме Слободана Станишића, а приказани су и кратки снимци са дечјих манифестација, на којима су композиције на текст нашег песника биле и награђиване.

Јубиларна 150. по реду збирка песама „Срце лупа преко реда од разреда до разреда“ садржи Станишићеве нове, али и најпознатије песме од почетка каријере до данашњег дана. У поднаслову збирке проналазимо „Песме школских љубави“, а ако прелистамо књигу видећемо многобројне симпатије дечака и девојчица, али и љубави према школи, пријатељима, родитељима, предметима у школи и, уопште, према детињству.

Срдачно препоручујемо нову збирку Станишића на читање, као и посету Библиотеци ДКЦБ која садржи и Слобин кутак (са његовим ауторским књигама), али и око 2.000 поклоњених књига разних домаћих и страних писаца. Такође, у име јубилејарне 150. књиге, учлањење у Библиотеку ДКЦБ до Нове године је бесплатно.

мр Дајана Лазаревић

Posted in Библиотека ДКЦБ, Културно-образовни програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *