49. Међународни сусрет деце Европе – Радост Европе

 


49. МЕЂУНАРОДНИ СУСРЕТ ДЕЦЕ ЕВРОПЕ – РАДОСТ ЕВРОПЕ

 

 

Традиционални Међународни сусрет деце Европе „Радост Европе” одржаће се од 2. до 5. октобра, у Београду, у организацији Дечјег културног центра Београд и под покровитељством Градске управе града Београда.

Овогодишња манифестација под слоганом „НЕК ПЛАНЕТА БЛИСТА“ посвећена је заштити животне средине, што је једна од приоритетних тема која повезује децу целог света, развијајући код њих еколошку свест и одговоран однос према Планети Земљи и њеним ресурсима.

У програму манифестације учествују деца из 18 земаља узраста од 7 до 14 година (Белорусије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Јерменије, Кине, Литваније, Мађарске, Македоније, Немачке, Пољске, Румуније, Русије, Словеније, Србије, Турске, Украјине, Црне Горе и Чешке) коју ће угостити домаћини – ученици београдских основних школа (ОШ ,,РАДЕ  ДРАИНАЦ’’, ОШ ,,ВАСА ЧАРАПИЋ”, ОШ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ”, ОШ ,,ЈОВАН МИОДРАГОВИЋ’’, ОШ „ЛАЗА КОСТИЋ“, ОШ „ДАНИЛО КИШ’’, ОШ ,,СВЕТИ САВА’’, ОШ „ИВО АНДРИЋ’’, ОШ „ ВОЈВОДА МИШИЋ“,  OШ ,,КРАЉ АЛЕКСАНДАР  I”, ОШ ,,СКАДАРЛИЈА”, ОШ „ БОРИСАВ ПЕКИЋ“ , ОШ ,, ЂУРА ЈАКШИЋ ’’, ОШ „МИЛАН Ђ. МИЛИЂЕВИЋ”, ОШ ,,ЈАЈИНЦИ“, ОШ ,,СТАРИНА НОВАК” и ОШ ,,ЉУБА НЕНАДОВИЋ”). Боравећи у домовима својих вршњака и учествујући у свим програмима манифестације деца добијају могућност да се међусобно упознају и успоставе трајна пријатељства.

Дечји културни центар Београд приредио је занимљив програм на којем ће се деца дружити кроз игру, музику и плес. Земље – учеснице манифестације представиће се на карневалу у центру града, концертима „Сусрети пријатељства” у Дечјем културном центру Београд, изложби Међународног ликовног конкурса, спортско-рекреативном програму на Ади Циганлији и свечаном концерту у Сава центру.

Свечано отварање манифестације почеће карневалом и дефилеом учесника од Трга Републике и завршити се код споменика „Победник” на Калемегдану. Следећег дана учеснике манифестације очекује еколошка акција „Дрво другарства” у парку „Ушће”, где ће засадити саднице. Том приликом господин Горан Весић, заменик градоначелника Београда, поздравиће децу учеснике манифестације и пожелети им добродошлицу у главни град Србије. Публика која буде посетила концерте „Сусрети пријатељства”, који ће се одржати у сали „Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд, у четвртак, 4. октобра, од 11, 16 и 19 часова, моћи ће да пруже свој допринос акцији „Чеп за хендикеп” и да донесу чепове за рециклажу. Круна сусрета деце Европе и ове године биће традиционални Гала концерт, који ће се одржати 5. октобра, са почетком у 18 часова, у Сава Центру. Уредник манифестације „Радост Европе” је Ивана Табори Обрадовић.


Радост Европе 2018


 
 
Joy of Europe 2018 Joy of Europe – Program

Posted in Радост Европе, Саопштење за медије and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *