50. ГОДИНА РАДОСТИ ЕВРОПЕ НА НОЋИ МУЗЕЈА

„Пут у средиште среће – 50. Радост Европе”
18. мај 2019, од 16.00 до 21.00

Радионица „Дизајнирај своју поштанску марку”
18. мај 2019, од 16.30 до 18.30

Галерија Дечјег културног центра Београд
Таковска 8

 

Поштована децо и одрасли,
позивамо вас да нам се у оквиру Дечје туре манифестације Ноћ музеја, придружите у Дечјем културном центру Београд који отвара врата своје Галерије (Таковска 8) у суботу 18. маја од 16.00 до 21.00 и позива Вас на изложбу „Пут у средиште среће – 50. Радост Европе” и радионицу за најмлађе „Дизајнирај своју поштанску марку”. Уз стручно вођење најмлађа, али и одрасла публика, имаће прилику да се упозна са манифестацијом и открије које су поштанске марке настале према радовима са ликовног конкурса „Радост Европе”, као и како је слика о најлепшем лицу Београда обишла свет.

Док се одрасли буду присећали свог детињства и раскошних програма које су могли да доживе у Дому пионира, малишани ће кроз интерактивну радионицу „Дизајнирај своју поштанску марку” од 16.30 до 18.30 открити како је играла и којим бојама се шаренила „Радост Европе” свих ових година и како су се дописивали некадашњи учесници манифестације.Кроз изложбу фотографија, докумената, поштанских марки, новинских исечака из архиве Дечјег културног центра Београд, посетиоци ће имати прилику да се упознају са различитим богатим сегментима манифестације „Радост Европе”, која ове године прославља пола века свог постојања.


Фотографије аутора Бранка Јовановића, који већ годинама прати манифестацију Радост Европе


Готово пола века деца склапају пријатељства, упијају београдску лакоћу постојања и аутентичну породичну гостољубивост својих домаћина. Деца Европе су ушла у домове својих вршњака, унели су у њих свој смех, своје мале тајне, а понели са собом семе дугогодишњег пријатељства и сећања на људе који су тих дана били њихова породица.

50. Радост Европе ће се одржати традиционално од 2. до 5. октобра чиме се уједно обележава и Дечја недеља.

Top