7. Регионални фестивал хорова деце и младих ФЕДЕХО 2018

fedeho (26)


7. РЕГИОНЛАНИ ФЕСТИВАЛ  ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ

 

Ф Е Д Е Х О 2018

16 – 19. мај

Дечји културни центар Београд

сала Донка Шпичек
Таковска 8

 

Дечји културни центар Београд организује VII Регионални фестивал хорова деце и младих ФЕДЕХО, од 16. до 18. маја од 17 часова такмичарски део, а у суботу, 19. маја у 12 часова биће одржан ревијални програм феситвала. На овогодишњем фестивалу такмичиће се хорови из Зрењанина, Параћина, Неготина, Житишта, Гроцке, Ваљева, Батајнице, Прокупља, Бечеја, Лесковца, Шапца, Краљева, Косовске Митровице, Обреновца и Београда. Овогодишњи ФЕДЕХО отвориће инклузивни састав ВИС Небоград.

Поред награде за најбољи хор, биће проглашен најбољи диригент фестивала, најбољи музичко-сценски наступ, као и најбоље изведене композиције различитих жанрова. Овогодишњи цењени жири биће у саставу: Силвана Грујић, уредник на Радио Телевизији Србије, Александар Спасић, диригент и Ђорђе Стаковић, диригент, а такође хорове ће слушати, и посебну награду доделити и дечји жири из: ОШ „Филип Кљајић Фића“, „Јосип Панчић“, „Дринка Павловић“, „Обреновачка гимназија“ и „Спортска гимназија“.

Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама. Учесници фестивала имаће прилику да уз забаву и упознавање са својим вршњацима једни другима презентују свој таленат, упореде музичка достигнућа и покажу се у музичком жанру у ком су најбољи. Циљ фестивала је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као део нашег културног наслеђа.

Координатор Фестивала: мр Невена Ивановић, диригент Хора ДКЦБ

Покровитељи фестивала: Градска управа града Београда, Секретаријат за културу и Министарство културе и информисања Републике Србије

Пријатељ фестивала: Ротарy Клуб Земун


27 item(s)
Posted in Концертни програм and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *