Бесплатни летњи програми за децу


Бесплатни летњи програми за децу


Дечји културни центар Београд овог лета припремио је занимљиве програме и креативне радионице које ће се одржавати на отвореном простору и интересантим локацијама.

У парку Војводе Вука на Топличином венцу, улици цара Лазара и на платоу испред Уметничког павиљона Цвијета Зузорић на Калемегдану, у сарадњи са Градском општином Стари град и под покровитељством Града Београда, почео је културно – уметнички програм за децу у оквиру манифестације „БЕОГРАД ЖИВИ”.

Дечији кутак у оквиру ове манифестације отворен је солистичким концертом Хора Дечјег културног центра Београд прошлог викенда, док ће овог викенда бити одржане Радионице драмске уметности „НТЦ” и „Путуј Европом” (Парк Војводе Вука, 10. и 11. јула, у 9 сати), музичко-сценски програм Миње Суботе и Пеђолина (Улица цара Лазара, 10. јул, 19 часова), Ликовна радионица „Мој Београд” (Улица цара Лазара, 11. јул, 19 часова) и истраживачке игре откривања историје „Забавна историја – Има ли змаја у тврђави?” и „Београд кроз векове” кроз проналажење пунктова на Калемегдану помоћу мапе и знаменитих историјских личности оживљених уз помоћ глумаца-аниматора (Испред Галерије Природњачког музеја, 10. јул, 9 часова и Уметнички павиљон Цвијета Зузорић, 11. јул, 9 часова).

Поред програма у оквиру манифестације „Београд живи”, Дечји културни центар Београд припремио је и овог лета ЕКОЛОШКУ АВАНТУРУ – Београдски речни сафари на Ратном острву, који ће се одржати у уторак, 13. јула од 9.30 до 15 часова. Велико ратно острво је природна оаза у Београду која поред вредних природних карактеристика има историјски и стратешки значај за Београд. Циљ еколошке авантуре је да млади схвате значај и специфичност биодиверзитета и да се упознају са заштићеним биљним и животињским врстама због којих је Ратно острво заштићено од стране Завода за заштиту природе Србије.

Истраживачка акција, коју предводи еколог Маријана Петровић, намењена је деци која желе да истраже нетакнуту дивљину у срцу града, да проведу своје слободно време у природи, да се оспособе за самосталан истраживачки рад и дају своје предлоге и закључке о заштити и коришћењу Великог Ратног острва. Том приликом учесници ће моћи да сакупе биљке за хербаријум, посматрају птице двогледом, поставе замке за инсекте, фотографишу природу, обиђу мрестилиште риба Галијаш и сазнају зашто је острво било стратешки важно у прошлости. Окупљање учесника је у 9.30 код Хотела Југославија на Земунском кеју, а пријава за учешће врши се путем поруке на 060 167 33 26 у којој треба написати име и презиме, школу и узраст детета као и име родитеља.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *