Categories: Press Clipping

623356_kombi-decjem-kulturnom-centru_f

Gradski menadžer Goran Vesić, koji je uručio ključeve kombija pomoćniku direktora Dečjeg kulturnog centra Beograd Leontini Vukomanović zahvalio se kompaniji ”Albo” i njenom vlasniku Milovanu Neškoviću navodeći da zbog krize i štednje grad ne može da isprati sve potrebe centra.


Prema njegovim rečima, kombi će biti važan za decu Dečjeg kulturnog centra Beograd koji sada pokrehe celodnevne programe za decu koja će moći da uče kroz škole slikanja, pevanja i raznih drugih veština.

Vesić je najavio i da će se grad truditi da isprati aktivnosti centra pomažući direktno ili pružajući pomoć zahvaljujući donatorima.

Gradski menadžer je podsetio da je grad ove godine uložio novac u renoviranje fasade, a da će sada rebalansom budžeta centar dobiti dodatnih 13 miliona kako bi se fasada završila.

Vukomanović je istakla da je Dečiji kulturni centar Beograda institucija od velikog značaja za grad.

Ona je podsetila da je to institucija kulture koja se bavi decom i koja se stara o tome da svi dobiju ne samo ono što u školi imaju kao redovno osnovno školsko obrazovanje već sve ostalo što kroz život može da ih nauči raznim veštinama koji će im pomoći da brže i zdravije odrastu.


Navodeći da se centar trudi da što više novih radionica započne, ona je istakla da su se obratili za pomoć gradu jer pokreću dnevni boravak.

– To je dnevni borak za decu osnovnih škola – od prvog do petog razreda, a prvi problem koji se pojavio je kako prevesti decu iz raznih delova grada u centar gde će biti organizovane redovne aktvnosti – korektivna gimnastika, jezici, muzičke i likovne radionice, kultura jezika i govora i gluma – rekla je Vukomanović dodajući da će kombi koristiti i za prevoz dece na nastupe i snimanja.


Izvor http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/565017/Kombi-na-poklon-Decjem-kulturnom-centru-Beograd

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top