Ф Е Д Е Х О 2024 – XIII ФЕСТИВАЛ ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ

 

Ф Е Д Е Х О 2024
XIII ФЕСТИВАЛ ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ
16-18.5.2024.
Велика сцена „Донка Шпичек”, Дечји културни центар Београд, Таковска 8
16. и 17. мај, од 17.00
Трг републике, Београдски дани породице – 18. мај, 13.00

 

Републички Фестивал хорова деце и младих ФЕДЕХО одржаће се у четвртак и петак 16. и 17. маја, од 17 часова, на Великој сцени „Донка Шпичек” у Дечјем културном центру Београд, док ће у суботу, 18. маја, од 13 часова, на великој бини на Тргу републике, у оквиру манифестације „Београдски дани породице”, бити изведен ревијални концерт.
Дечји културни центар Београд и ФЕДЕХО настављају своју мисију стварања подстицајне и безбедне климе у којој треба да се развијају и одрастају наша деца. Овогодишњи ФЕДЕХО окупиће деветнаест дечијих хорова из Србије – Јагодине, Врања, Пожаревца, Новог Кнежевца, Сомбора, Краљева, Кикинде, Куле, Зрењанина, Ковиља и Београда. Такмичење ће пратити стручни жири али и дечји жири.

 

Најбољи хор, по мишљењу стручног жирија, учествоваће на овогодишњој Међународној манифестацији деце Европе „Радост Европе”. Поред награде за најбољи хор, биће додељене и специјалне награде за сценски наступ, најбоље изведену композицију и најбољег диригента.

Прилику да учествују на фестивалу имају сви дечији хорови из Србије и региона. Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама. Учесници фестивала имаће прилику да уз забаву и упознавање са својим вршњацима једни другима презентују свој таленат, упореде музичка достигнућа и покажу се у одређеном музичком жанру. Циљ фестивала је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као део нашег културног наслеђа. Уредница фестивала је мр дириговања Невена Ивановић, диригент Хора ДКЦБ.

 

Добро дошли!

 


Срдачан поздрав,
Ивана Теодоровић Стојановић
Уредник програма за односе с јавношћу и маркетинг

 

Posted in Обавештења, ФЕДЕХО.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *