Categories: Saopštenje za medije

DKCB, PET CENTAR I JKP VETERINA BEOGRAD: PRVI FOTO KONKURS ZA DECU I MLADE „MOJ LJUBIMAC“ DO 5. JUNA

Dečji kulturni centar Beograd, u saradnji sa Pet centarom i JKP Veterina Beograd, raspisao je prvi foto konkurs za decu i mlade pod nazivom „Moj ljubimac”. Konkurs je otvoren do 5. juna, a dodela nagrada i diploma kao i program za decu održaće se u subotu, 10. juna u 11 časova, na platou DKCB u Takovskoj 8.

Program dodele nagrada:

* Hor DKCB;

* vokalna grupa DKCB „Nađi svoju zvezdu”;

* dečji pesnik Blagoje Rogač – predstavljanje mačka Prleta opevanog u četiri knjige;

* prof. dr Dejan Krnjaić, profesor Veterinarskog fakulteta na katedri za mikrobiologiju – predavanje o nezi, ishrani i preventivnim zdravstvenim merama kada je u pitanju gajenje kućnih ljubimaca;

* mali pesnici – pobednici literarnih konkursa koje organizuje DKCB, predstavljanje svojih radova o ljubimcima;

* deca iz Likovnog ateljea DKCB –  izložba na temu „Moj ljubimac”;

* deca iz Ateljea za primenjenu umetnost DKCB – izložba figura životinja.

U okviru ovog programa, JKP Veterina Beograd organizovaće udomljavanje napuštenih pasa iz gradskog azila. Svi učesnici i posetioci imaće prilike da dobiju besplatne veterinarske savete, a nagrađene fotografije biće izložene na sajtu i u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Fotografije treba slati kao prilog i-mejla na adresu:  mojljubimac.dkcb@gmail.com, sa sledećim podacima: ime i prezime učesnika, kućna adresa, škola i razred koji pohađa, broj mobilnog telefona , kontakti-mejl adresa na koje treba poslati rezultate konkursa. Fotografije ne smeju biti manje od 3 MB. Predviđene su tri takmičarske kategorije: deca od 1. do 4. razreda, 5. do 8. razreda i srednjoškolci, a svaka kategorija podrazumeva po tri nagrade za najbolju fotografiju (prva, druga i treća).

Osim nagrada za najbolju fotografiju biće dodeljene pohvale za fotografije: najčupaviji ljubimac, najsmešniji, najveseliji, najružniji, najtužniji, najbolji drug, najmanji, najveći, najsprećniji, najgladniji, najzaljubljeniji par, najbolja mama, nastariji, ljubimac sa najvećim ušima, ljubimac sa najvećim brkovima, sa najdužim repom, sa najkrećim repom, sa najlešim očima i sa najlepšim osmehom.

Sponzor nagrada: Pet centar.

Srdačan pozdrav,

Tanja Perović

Marketing i PR menadžer

Dečji kulturni centar Beograd

Takovska 8, Beograd, Srbija

T: +381 11 32 42 011, +381 66 80 11 813

E: tanja.perovic@dkcb.rs

W: www.dkcb.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top