Happy TV – Добро јутро Србијо 25/09/2015

Гости емисије Добро јутро Србијо су биле Ивана Теодоровић испред Дечијег културног центра Београд и Ирена Арбајтер Јанковић испред балетског студија Креатива.

Игра, песма, другарство, разумевање другог и другачијег, дечије ствараластво, синоними су за “Радост Европе”, сусрет деце Европе који сваке године окупља децу од 7 – 15 година.

Давне 1968. године, Редакција “Сусрети четвртком” тадашњег Дома пионира, а данас Дечјег културног центра Београд, покренула је иницијативу код надлежних органа града Београда да се организује међународна дечја манифестација под називом “Радост Европе”, којом ће бити обележен 5. октобар – Светски дан детета.

Почетком сваког октобра, београдски малишани у својим породицама угосте више стотина вршњака из целе Европе који собом доносе звук, покрет, слику, обичаје своје земље и различита умећа која, током шест дана програма, покажу на трговима, улицама и у дворанама Београда.

Карневал у центру града, Сусрети пријатељстава, Међународни ликовни конкурс са својом заврсном изложбом, забавни програм на Ади Циганлији, Гала концерт у Сава Центру и велика заједничка журка програмски су сегменти Манифестације који обогате сваке године културну понуду града, а деци пруже прегршт могућности за забаву и дружење.

Улога породице и школа деце домаћина немерљива је за организацију манифестације, али и за стварање финих нити трајног повезивања. Скоро да нема земље у Европи чија деца нису била учесници манифестације “Радост Европе”. О манифестацији је снимљен и документарни филм “Радост Европе” у продукцији ДКЦБ-а, који је више пута емитован на београдским телевизијама.

Posted in Press Clipping.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *