II Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ

PLAKAT Kidikem 3manji


Конкурс за II Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ
продужен до је 5. марта

Тема: Моj нови свет


 

Дечји културни центар Београд продужава конкурс за други  Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ, на којем ће деца узраста од 10 до 15 година, представити филмове кратке форме, у трајању до 90 секунди, а на тему „МОЈ НОВИ СВЕТ”. Нови рок за пријаву радова је недеља, 5. март, а фестивал КИДИКЕМ биће одржан у суботу, 18. марта у ДКЦБ.

Аутори филмова, посредством медија филма, у 90 секунди треба да изразе своје виђење о свету у којем живимо. Да ли смо се запитали шта деца очекују од будућности? Каква су њихова надања, страхови, чежње? Овом темом желимо да подстакнемо да нам искрено одговоре на питање шта очекују од света који незаустављиво јури према њима. Очекујемо да нам признају да ли је њихова будућност„ храбри нови свет“, или пак, лежерна и тривијална мешавина потрошачке културе, некритичких ставова и дубоко укорењених стереотипа.

Циљ фестивала је да се код деце кроз уметничку праксу покрене хумана и креативна страна у примени технологије. Стварајући кратке форме видео записа, деци се пружа прилика да изразе своје мишљење на задату тему.

Филмове ће оцењивати стручни жири, али ће у обзир бити узет и број прегледа филма на Youtube каналу ДКЦБ. Званичне награде, које додељује главни жири фестивала, си  Гран При фестивала – ЗЛАТНИ КАДАР и Најгледанији видео клип на youtube каналу ДКЦБ као и пет Специјалних признања –диплома по избору жирија. Сваки аутор који учествије на фестивалу добиће захвалницу КИДИКЕМ. Ауторе најбоље пласираних видео клипова очекују вредне награде спонзора фестивала.


ПРОПОЗИЦИЈЕ ФЕСТИВАЛА:


Фестивал има такмичарски програм у трајању од 90 минута;

Видео клипове које селекциона комисија не уврсти у такмичарски програм, могу бити приказани у неком од пратећих програма;

На фестивал се могу пријавити видео клипови произведени после 1.1.2015.године;

Један аутор може пријавити више видео клипова;

За пријављивање и приказивање видео клипова не плаћа се котизација ни надокнада;

Филмове за селекцију послати путем интернета, преко wetransfer-а, са скенираном попуњеном пријавом и видео клипом у MPG4 видео формату;

Копију видео клипова (на DVD-у) и попуњену пријаву за учешће послати поштом на адресу:

Фестивал КИДИКЕМ 2017. , Дечји културни центар Београд, Таковска 8


Правилник о учествовању на фестивалу КИДИКЕМ можете прочитати ОВДЕ

Пријаву за учествовање на фестивалу КИДИКЕМ можете преузети ОВДЕ

Апликације са прошлогодишњег фестивала можете погледати ОВДЕ

За све информације можете нас контактирати путем електронске поште на  kidikem@dkcb.rs


Posted in КИДИКЕМ, Културно-образовни програм, Филмски програм and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *