II Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ

Kidikem fotoM


II Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ

Субота, 18. март у 12 часова

 

Мала сала Дечјег културног центра Београд
Таковска 8

 

Други  Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ 2017, биће одржан у суботу, 18. марта у 12 часова, у Малој сали Дечјег културног центра Београд, када ће бити додела награда и пројекција свих филмова. У оквиру конкурса фестивала, пистигла су четрдесет три  филма, деце узраста од 10 до 15 година, која су у деведесет секунди одговорила на тему „МОЈ НОВИ СВЕТ”.

Аутори филмова, посредством медија филма, у краткој форми изразили су своје виђење о свету у којем живимо. Шта очекују од будућности? Каква су њихова надања, страхови, чежње? Овом темом желели смо да подстакнемо да нам искрено одговоре на питање шта очекују од света који незаустављиво јури према њима. Да нам признају да ли је њихова будућност„ храбри нови свет“, или пак, лежерна и тривијална мешавина потрошачке културе, некритичких ставова и дубоко укорењених стереотипа.

Филмове је оцењивао стручни жири у саставу: Никола Мајдак млађи – филмски уметник, Катарина Булајић Павловић – ликовни педагог ДКЦБ, Ивана Табори Обрадовић – уредник сценских програма ДКЦБ као и студенти прве године режије и монтаже на Академији уметности Београд, који ће доделити фестивалске награде. У обзир је узет и број прегледа филма на Youtube каналу ДКЦБ.

Званичне награде, које додељује главни жири фестивала су: Гран При фестивала – ЗЛАТНИ КАДАР и Најгледанији видео клип на youtube каналу ДКЦБ као и још много награда и похвала у различитим категоријама. Сваки аутор који учествије на фестивалу добиће захвалницу КИДИКЕМ, а ауторе најбоље пласираних видео клипова очекују вредне награде спонзора као што су ТЕСЛА таблет за Златни кадар и ТЕСЛА телефон за Најгледанији видео клип на youtube каналу ДКЦБ.

Циљ фестивала је да се код деце кроз уметничку праксу покрене хумана и креативна страна у примени технологије. Стварајући кратке форме видео записа, деци се пружа прилика да изразе своје мишљење на задату тему.

Posted in КИДИКЕМ, Обавештења, Филмски програм and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *