VI Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ

Тема: ИЗА МАСКЕ

Рок за пријаву на фестивал је 1.3.2021.

 

 Дечји културни центар Београд по шести пут организује конкурс за Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ. На конкурсу могу учествовати деца и млади узраста од 9 до 16 година, са својим ауторским филмовима кратке форме (видео клиповима), у трајању до три минута. Tема фестивала 2021. године је „ИЗА  МАСКЕ”.

С обзиром на изузетно интригантну тему овогодишњег фестивала, од учесника очекујемо да нам кроз кратки филм или видео клип прикажу какве тајне и недоумице се крију иза маске коју носе. Занима нас како се осећају, шта их тишти, а шта разгаљује, какве се жеље, страхови, ишчекивања и наде скривају иза маске. Око камере нема границу, нема маску, око камере све види и зато позивамо децу и младе да камером забележе своја осећања и ставове! – истакла је Марија Милановић Лазаревски, уредница фестивала.

 

 

Фестивал КИДИКЕМ биће одржан 6. марта 2021. године, у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8, а рок за пријаву на конкурс је 1. март 2021. године. Циљ фестивала је да се код деце кроз уметничку праксу покрене хумана и креативна страна у примени технологије. Стварајући кратке форме видео записа, деци се пружа прилика да изразе своје мишљење на задату тему. Филмове ће оцењивати стручни жири, али ће у обзир бити узет и број прегледа филма на Youtube каналу ДКЦБ.

Ауторе најбоље пласираних видео клипова очекују вредне награде. Званичне награде, које додељује главни жири фестивала су Гран-при фестивала – ЗЛАТНИ КАДАР и Најгледанији видео клип на Youtube каналу ДКЦБ као и пет Специјалних признања – диплома. ПРОПОЗИЦИЈЕ ФЕСТИВАЛА налазе се на сајту www.dkcb.rs  а све додатне информације могу се добити путем мејла kidikem@dkcb.rs    

 

Корисни линкови:

—–> Пропозиције фестивала

—–> Пријава за фестивал преко нашег сајта (онлине пријава)

—–> Youtube канал Дечјег културног центра Београд

—–> Емаил за све информације kidikem@dkcb.rs

—–> Како послати видео преко WeTransfera? Погледајте на видео снимку овде.

 

Како је било на фестивалу 2020. погледајте испод.

 

2 Responses to “VI Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ”
Read them below or add one

  1. Srdjan says:

    Tako je Nikola, ali zaista moramo da nastavimo da se borimo da odrzimo nesto starog normalnog u novom normalnom, pogotovo da decu i dalje ucimo kulturi i pravim vrednostima.

  2. NikolaA says:

    Vidim da se svi kulturni dogadjaji maksimalno prilagodjavaju trenutnoj situaciji, koliko mi je drago sto pokusavamo da odrzimo sve, toliko je tuzno sto je ovo “novo normalno”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top