КОЈУ ИГРУ ИГРАШ, КОЈУ КЊИГУ ЧИТАШ?

Трећа радионица Клуба читалаца у ДКЦБ

            У Библиотеци ДКЦБ је 21. јануара одржана трећа и последња радионица „Коју игру играш, коју књигу читаш“. Програм је намењен млађим основцима, који воле да читају и играју се са својим вршњацима.

            Трећој радионици је присуствовало 13-оро основаца, од којих су већину чинила деца из дневног боравка „Насмејана жирафа“, предвођена дивним учитељицама –  Милицом и Анђелом.

            На почетку и на крају радионице, са великим осмесима и уживањем у дружењу, деца су се – играла! „Јаков каже“, игрице упознавања и зближавања са групом, „Откриј диригента“ и „шуге“. Наравно, ту је био и неизостални литерарни део радионице, где су деца причала о својим читалачким навикама, начину избора књига, омиљеним књигама. Упознали су се са поделом књижног фонда Библиотеке ДКЦБ, а неки су постали и чланови библиотеке.

            Како нам се ближи Савиндан, деца су читала кратке народне приче о Светом Сави, а имали су прилике да погледају и књиге о овом Светитељу, које постоје у Библиотеци ДКЦБ: „Педесет легенди о Светом Сави“, „Песме Светом Сави“, „Приче о Светом Сави“ Симеона Маринковића и „Штап Светог Саве“ Драгана Лакићевића. Како су неки од деце говорници руског језика, а Библиотека ДКЦБ има и свој „Руски кутак“, представљена је и књига „Штап Светог Саве“ у преводу на руски језик проф. др Ивана Чароте, белоруског слависте.

Програм је осмислила и организовала Снежана Станковић, уредница културно-образовних програма у ДКЦБ.

Радионицу је водила Дајана Лазаревић, сарадница ДКЦБ.

19 item(s)
Posted in Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *