kurur.rs – БЕСПЛАТНИ ПРОГРАМИ ЗА ДЕЦУ ТОКОМ РАСПУСТА У ДКЦ БЕОГРАД!

 

Дечја оаза културе са традицијом дугом 70 година

kurir.rs
БЕОГРАД
14.07.2023.

 

Током летњих дана када нема школских обавеза и учења, деца и млади радо проводе свој распуст у игри и забави.

Још ако се кроз ту игру може нешто додатно и научити или савладати одређена вештина, а при том је све то још и бесплатно, онда се и родитељи радују заједно са својим малишанима. Бесплатне креативне радионице и истраживачке еколошке акције организује Дечји културни центар Београд за сву децу која свој летњи распуст проводе у Београду.

 

 

– Годинама организујемо током распуста, и не само летњег већ и зимског и ускршњег, бесплатне занимљиве програме за децу која своје слободно време проводе у главном граду Србије. Драго нам је да се на нашим програмима срећу и упознају деца из свих крајева Србије, али и дијаспоре и региона, која често свој распуст проводе код својих рођака, бака и дека па им наши занимљиви а едукативни програми додатно улепшају и употпуне време у Београду – рекао је директор Дечјег културног центра Београд Драган Марић.

Поред тога што програми Дечјег културног центра Београд имају забавну функцију они имају и ону веома важну сазнајну и образовну, па тако малишани могу научити да везу и направе украсни предмет у макраме техници чворовања, да сазнају шта је то стрип каиш и направе своју личну причу у сликама, да израде и одштампају сопствену графику, честитку или екс-либрис или да се упознају са тајнама Ташмајданског парка и речним еко системом Великог Ратног острва.

– Поред забаве у креативним уметничким радионицама, деца могу да доживе и праву авантуру учествујући у еколошким истраживачким акцијама “Тајне Ташмајданског парка” и “Речни сафари” на Великом Ратном острву. Млади истраживачи имаће могућност да се упознају са историјатом настанка овог острва, његовим положајем, микро-климом, основним каркатеристикама биљног и животињског света као и тренутним еколошким статусом – истиче Драган Марић и додаје да ће се сем обиласка одржати и практична настава у природи и да ће учесници имати прилику да хватају и препарирају инсекте, да праве хербаријум, да посматрају и заједно са еколозима изучавају птице, гмизавце и рибе.

 

– Учешће у радионицама и еколошким програмима током распуста је бесплатно јер нам је жеља да омогућимо свој деци да уколико желе учествују у квалитетним културно-образовним програмима које Дечји културни центар Београд, бивши Дом пионира, негује већ седам деценија – наглашава Марић.

 

—> kurir.rs – BESPLATNI PROGRAMI ZA DECU TOKOM RASPUSTA U DKC BEOGRAD! Dečja oaza kulture sa tradicijom dugom 70 godina

 

 

Posted in Press Clipping, Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *