Међународни клуб пријатељства

Поново ради Међународни клуб пријатељства

Након паузе због пандемије, Међународни клуб пријатељства ДКЦБ поново је широм отворио своја врата амбасадама – дипломатским мисијама у Београду, културним установама и културним центрима у Србији и иностранству, институтима за учење страних језика и култура, а понајвише деци и младима из наше земље једнако као и њиховим другарима који, због дипломатских мисија својих родитеља, одрастају у нашем граду.

Важан сегмент културно-образовног програма Дечјег културног центра Београд јесте посвећеност обнови и унапређењу рада Међународног клуба пријатељства. Намера је да овај Клуб занимљивим и несвакидашњим приступом, како и доликује ДКЦБ-у,  деци и младима представи мање познате културе, обичаје и свакодневницу вршњака из различитих држава, градова и села са свих континената.

Публика упознаје обичаје, начине на који одрастају, дечје игре, народне умотворине и рукотворине, песме и плес, бајке и басне – речју културу, уметност и живот кроз причу, креативну радионицу, квиз знања, мултимедијалне пројекте… Публика учествује, игра се и учи откривајући тако на забаван начин богатство различитости које постоје у свету, а све са жељом да још више развијамо код наше деце толерантност, прихватање другог и другачијег, радозналост и жељу за новим знањима.

У програму учествују држављани земље која се представља, путописци, путници-намерници, стручни сарадници, уметници…

Дечји културни центар Београд са новим полетом, осмехом добродошлице и раширених руку наставља да развија дечију културну дипломатију и са нестрпљењем најављује нова познанства и открића како деца расту којекуде по планити Земљи.

 

САРАДЊЕ:

 

             

 

Делић атмосфере са наших догађаја:

Данска

15 item(s)

Немачка

30 item(s)

Словенија

55 item(s) « 1 of 2 »

Иран

32 item(s) « 1 of 2 »

Италија

27 item(s)

Израел

39 item(s) « 1 of 2 »

 

Facebook
YouTube
Instagram