Награђени учесници Ликовног конкурса ПЛАН ЗА ЛЕТОВАЊЕ

 

ПОБЕДНИЦИ Ликовног конкурса ПЛАН ЗА ЛЕТОВАЊЕ

 ГЛАВНА НАГРАДА: ЛЕТОВАЊЕ ЗА ШЕСТ ПОРОДИЦА

27.5.2021.

Свечано отварање изложбе – ДКЦБ, 17.00
Концерт – Ташмајдански парк, 18.00

 

Ликовни конкурс ПЛАН ЗА ЛЕТОВАЊЕ, који је организовао Дечји културни центар Београд у сарадњи са Националном туристичком организацијом Црне Горе, обрадовао је децу основношколског узраста и њихове породице.

На адресу Дечјег културног центра Београд стигло је преко 1000 радова деце из целе Србије. Од пристиглих ликовних радова жири је изабрао најрепрезентативније, који ће бити изложени у Галерији Дечјег културног центра Београд, Таковска 8. Свечано отварање изложбе биће у четвртак, 27. маја, у 17 часова, када ће стручни жири прогласити шест добитника летовања у Црној Гори. Победници и њихове уже породице добиће седам пуних пансиона у једном од хотела Хотелске групе „Будванска ривијера” у Будви. Додела главних награда – ваучера за седмодневно летовање и других награда одржаће се током концерта истога дана од 18 часова у Ташмајданском парку, на којем ће наступити Леонтина и дечји хор „Чаролија”.

Идеја организације конкурса је подстицање младих да ликовним изразом дочарају природне лепоте, културу и традицију омиљене дестинације као и радост коју носи планирање летовања, било на мору или планини. Конкурс је прилика да охрабри али и награди најуспешније младе ликовне ствараоце основношколског узраста, као и саме школе које подржавају креативни развој младих.

Победници конкурса су:

Млађи основци:
Алекса Сељачки, 8 година, Кикинда
Уна Глигоријевић, 8 година , Власотинце
Матеја Трнавац, 10 година , Београд

Старији основци:
Нева Милановић, 13 година, Краљево
Александра Гајић, 14 година, Земун
Софија Софренић, 14 година, Београд

 

Posted in Обавештења, Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *