PONOVO RADI BIOSKOP u TAKOVSKOJ 8

PONOVO RADI BIOSKOP u TAKOVSKOJ 8

Projekcija filma “Madagaskar 3’’ u 3D tehnologiji  pokrenula je bioskopski život u Velikoj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd, u samom centru grada, u Takovskoj 8.

20150426 Ponovo radi bioskop

Velika sala Dečjeg kulturnog centra Beograd dugo godina je bila poznato mesto okupljanja mladih ljubitelja dobrog filma. Tokom sedamdestih i osamdesetih godina 20. veka, sala u  Takovskoj 8 bila je jedno od značajnih mesta na filmskoj  mapi Beograda, s obzirom da su se u njoj održavali festivali FESTIĆ (Mali FEST) i Jugoslovenski festival filmova za decu KEKEC. Tokom devedesetih godina u toj istoj sali radio je bioskop “Mali princ”. Od bombardovanja zgrade RTS tokom NATO agresije na SRJ  1999. godine, bioskopski život u Takovskoj 8 je utihnuo. U februaru 2015. godine Velika sala Dečjeg kulturnog centra Beograd bila je mesto na kojem je premijerno prikazan dokumentarni film “Milica” u režiji Dragana Elčića, međutim velika novost predstavlja projekcija filma “Madagaskar 3” u 3D tehnologiji koja je održana u petak 24. aprila 2015. godine, realizovana u saradnji sa produkcijskom kućom MDF. Ovom projekcijom počeo je novi bioskopski život u velikoj sali DKCB-a, jer su nove projekcije zakazane za dane tokom sledeće radne nedelje.

Velika novost u realizaciji filmskog programa predstavlja promena projekcione tehnologije. S obzirom da će se filmovi puštati sa digitalnog 3D projektora, stara projekciona tehnika koju poseduje Dečji kulturni centar Beograd prestaje da bude neophodna, ali će dobiti svoj novi život u vlasništvu Arhiva Jugoslovenske kinoteke. Naime, u ponedeljak 27. aprila 2015. godine DKCB i Arhiv Jugoslovenske kinoteke pokrenuće proceduru kojom će filmska tehnika, koja uključuje dva projetora ISKRA KN3, razvodnu tablu i  sto za premotavanje filmova, kao i velika arhiva dečjih filmova  na 35-miliometarskoj traci biti priključena filmskom i tehničkom fondu Jugoslovenske kinoteke.

Dobrodošli u novi (stari) bioskop u Takovskoj 8!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *