Categories: Biblioteka DKCB

Knjiga za decu

VIDOVITE PRIČE

vidovite-price-smallAutor: Ljubivoje Ršumović
Ilustrovao: Dušan Petričić
Izdavač: Laguna

O knjizi

Vidovite priče namenjene su deci ali i njihovim roditeljima. Knjiga sadrži 31 priču koje je napisao Ljubivoje Ršumović i isto toliko ilustracija Dušana Petričića.

Neobičan, radoznali dečak Vid susreće svoje prijatelje, životinje, i u igri i razgovorima sa njima saznaje odgovore na brojna veoma važna pitanja o životu. Ova veoma zabavna, razigrana i mudra knjiga postaće omiljena svim čitaocima, bez obzira na uzrast.

Nagrada međunarodnog beogradskog sajma knjiga za najbolju dečiju knjigu u 2013. godini.

Knjiga za mlade

CEGER PUN LJUBAVI

ceger-pun-ljubavi-smallAutor: Miodrag Maticki
Izdavač: Čigoja štampa

O knjizi

Potpun naslov knjige Ceger pun ljubavi trebalo bi da glasi Ceger pun priča o ljubavi. Sve ove kratke priče zbivaju se u epicentru varoši i gradova, na pijačnim trgovima, počev od Vršca, rodnog piščevog grada, i Beča, u koji je zalutao vršački ceger gospođe Jelene Todorović, pa do Beograda i njegove Bajlonijeve pijace u Skadarliji.

U nekim pričama zamirisaće zlatiborski med na Zlatiborskoj pijaci, ili slankasti jetki miris pjace u Rovinju, a u završnoj priči “Rastajanje sa Elvirom” žuto mediteransko cveće sa pijace u Trebinju.

Knjiga za odrasle

VREME IZMEĐU ŠTEPOVA

vreme-izmedju-stepova-smallAutor: Marija Duenjas
Izdavač: Laguna

O knjizi

Uzbudljiva pustolovina u kojoj su saloni visoke mode, sjaj velikih hotela, političke zavere i mračne misije tajnih službi prepleteni s odanošću prema voljenim bićima i nesputanom snagom ljubavi.

Napisana sjajnim proznim stilom, knjiga Vreme između štepova nezaustavljivo se kreće po mapama, sećanjima i nostalgiji, i prenosi nas do legendarnih kolonijalnih enklava severne Afrike, u pronemački Madrid neposredno posle građanskog rata i u kosmopolitski Lisabon pun špijuna, koristoljubaca i izbeglica bez kompasa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top