I ФЕСТИВАЛ „МИЊА СУБОТА”

 

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

 

I ФЕСТИВАЛ „МИЊА СУБОТА”

за децу – вокалне солисте

из Србије и дијаспоре

 

Због великог интересовања, рок за пријаву на такмичење је продужен до 31. октобра 2022.

 

У част једног од наших најзначајних стваралаца за децу, у сарадњи са Фондацијом „Миња Субота”, у Дечјем културном центру Београд одржаће се први Фестивал „Миња Субота“ намењен деци – вокалним солистима.

 

За учешће на фестивалу могу се пријавити деца из Србије и дијаспоре узраста од пет до четрнаест година.

 

По речима Леонтине Вукомановић, уреднице фестивала и помоћнице директора за програме Дечјег културног центра Београд, фестивал је настао како би се сачувало драгоцено музичко наслеђе које је Миња Субота створио. ,,Циљ фестивала је да сачувамо заоставштину истакнутог аутора за децу, да подстакнемо децу да певају дечје песме које поседују драгоцене васпитне и естетске вредности, да негујемо педагошки приступ музицирању, где деца певају слободно и нефорсирано и изборимо се са све већим упливом неадекватног музичког садржаја којим су наши најмлађи окружени” – истакла је Леонтина Вукомановић.

 

Селекциона комисија и жири оцењиваће тачно интонирање мелодије, изражајност интерпретације и квалитет гласа. Музичка уредница фестивала је Снежана Деспотовић.

 

Пријаве за такмичење примају се до 31. октобра 2022. године, преко ВИБЕР апликације на број телефона 0606673303. Прве године такмичење се ослања на онлајн технологију, док се већ од следеће очекују такмичења по градовима Србије. Пропозиције фестивала и начин слања пријаве и снимака могу се видети на сајту www.dkcb.rs.

 

Завршница фестивала и свечана додела диплома одржаће се на дан рођења Миње Суботе, 8. новембра, у 18 часова, у Дечјем културном центру Београд. Публика ће тада имати прилику да чује интерпретације познатих песама уз које су одрастале многе генерације. Поред победника фестивала у програму ће учествовати Хор Дечјег културног центра Београд и Хор „Чаролија”. Улаз је слободан.

 

Добро дошли!

 

ПРОПОЗИЦИЈЕ ЗА УЧЕШЋЕ НА ФЕСТИВАЛУ ВИДЕТИ ОВДЕ

 

 

Posted in Обавештења, Саопштење за медије, Фестивал Миња Субота.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *