ЧАРОБНИ СВЕТ КАЛИГРАФИЈЕ

ЧАРОБНИ СВЕТ КАЛИГРАФИЈЕ
програм за децу и младе

20160407 Kaligrafija (1)


„ЧАРОБНИ СВЕТ КАЛИГРАФИЈЕ” је програм који је спој добре праксе новог и старог начина учења лепог писања. Полазнике програма уводи у дивну разноликост калиграфије, дајући акценат колико на развијање осетљивости запажања, графомоторичке спретности, толико и на сензибилност и креативност. Неизоставан део је и упознавање културног блага наше и светске баштине писма.
Рад је индивидуалан у групи и прилагођен је узрасту полазника. Предавања су практична.

Циљ програма је да се лепо писање схвати као област у којој се развијају умне, моторичке и визуелне вештине целокупне личности детета. Полазници ће моћи да савладају визуелну писменост, да овладају новим сазнањима и вештинама из дате области, које су прилично занемарене у школском систему, због недостатка часова у наставном програму.
Чаробни свет калиграфије нуди деци основношколског узраста и младима могућност да савладају свој рукопис и да упознају вештине традиционалне калиграфије кроз историјске епохе зависно од узраста полазника.

“Све лепше пишем”

Узраст: 3.разред ОШ – 18 година

Помаже деци основношколског узраста да напредују у савладавању рукописа. Развија графомоторичке способности, фокус/пажњу и концентрацију.

Распоред: понедељак у 18.30 -19.30 – Ликовни атеље
Настава: једном недељно – 60 минута

Предавач: Силвана Ручнов

Цена:

– месечна 2800 рсд

– појединачно (по доласку је потребна пријава –  0652192133)

Почетак 1. децембар 2018.

20160407 Kaligrafija (2)


А пре програма можете да учествујете на информативном сусрету:


 

КАЛИГРАФСКА ДРУЖИОНИЦА

У дружионици заинтересовани могу да се упознају са радом програма „ЧАРОБНИ СВЕТ КАЛИГРАФИЈЕ” и да се опробају у ономе што их очекује у истом.

ЗАШТО: Уколико имате недоумице са питањима шта је то калиграфија и чему служи у данашњем дигиталном свету позивамо вас да дођете и сазнате нешто више.
КО: заинтересовани родитељи, баке, деке, деца, млади, студенти

КОЛИКО: трајање 90 минута
ЦЕНА: По особи цена је 500 динара, две особе по 300 динара, три и више особа по 200 динара

КАДА: термин и пријављивање обавезно на телефон 0652192133

Програм води СИЛВАНА РУЧНОВ (1972) – калиграф, члан УЛУПУДС-а
Члан је УЛУПУДС-а од 2003. године. У уметности калиграфије је професионално активна од 2000. године као стваралац, предавач и менаџер. Дипломирала на Академији лепих уметности у Београду. Бави се класичном и модерном калиграфијом. Имала је шеснаест самосталних изложби. Учествовала је на многобројним групним изложбама. Добитница је Годишње награде УЛУПУДС-а за стваралаштво 2011. године.
Посвећена је и култури слбодног времена у оквиру које је развила и организовала многобројне радионице, пројекте и програме за све генерације од којих су тренутно активни „Путовање кроз писма“, „Графорелакс – Пиши и Диши“, „Школа калирафије Силване Ручнов“, „Рукопис“, „Теме уз калиграфију“ и „Свет слова“. Петнаест година предавачког рада.
Сарађује и сарађивала је са галеријом „СИНГИДУНУМ“, Уметничком галеријом „Стара капетанија“ Земун, Дечијим културним центром Београд, Народном библиотеком Србије, Студентским културним центром – СКЦ, Храмом Св. Александра Невског, Храмом Светог Саве, Фестивалом отворених атељеа – ФОА, TEDx Novi Sad, Београдским летњим фестивалом -БЕЛЕФ, Дани европске баштине, …
Живи и ради у Београду.

 

 

Формулар за пријаву 2019 | Општи услови пословања 2018

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *