ДКЦБ и Факултет музичких уметности

Дечји културни центар Београд и Факутет музичких уметности Универзитета уметности у Београду су потписали уговор о пословној сарадњи којим су утврдили облике и начине пословне сарадње, у циљу остваривања заједничких интереса у области музичке делатности и обезбеђивања услова за што квалитетније и успешније школовање нових и усавршавање академски образованих музичких уметника, као и за остваривање развоја и неговања музичке културе.

У складу са пословном политиком Дечјег културног центра Београд да стоји на располагању младима како би они били у могућности да развијају свој таленат и креативност, Дечји културни центар Београд и Факултет музичких уметности заједнички реализују програме музичке културе у Великој сали Дечјег културног центра Београд.

Три сезоне за редом реализован је циклус програма, под називом “Музичка среда”, са основном идејом да се младим слушаоцима и извођачима омогући размена уметничких сензибилитета, понуди одређени музички доживљај и створи навика посећивања музичких светковина високог квалитета. Ова сарадња успешно траје од сезоне 2016/2017 и има тенденцију да се и даље развија.

Пример за ово је програм “Новогодишња недеља музике” која представља циклус од пет концерата студената ФМУ за Новогодишње празнике крајем децембра 2013. године. Програмска сарадња Дечјег културног центра Београд и Факултета музичке уметности ће се наставити на обострано задовољство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *