СЦЕНА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ – РЕПЕРТОАР (мај)

 

Репертоар представа за узраст од 5. до 11. година

у продукцији Дечјег културног центра Београд

 

ВИЛА ГРДАНА – прва реприза субота 11. мај, 12.00
БИБЕРЧЕ – гостовање субота 18. мај, 12.00
ПУТ У СРЕДИШТЕ ИГРЕ – гостовање отказано

 

Цена карте је 500 динара

Благајна је отворена сат времена пре почетка представе

 

Карте се могу купити на tickets.rs

 


 

 

ВИЛА ГРДАНА
Главна јунакиња наше приче је вила која је одлучила да окупи све споредне ликове из цртаних филмова и бајки и убеди их да заувек обришу главне јунаке: Снежану, Пепељугу, Алису, Елзу, Трнову Ружицу…

Да ли ће зла вила у томе успети? Ко ће јој помагати? Како су Страшило, Маша и патуљак Тупко окупили дружину и супроставили се Грдани?

Да ли ће победити добро или зло?
Малишани ће научити да срећу чине мали ствари, да никад не пожелимо нешто што је туђе. Као и да је другарство веома важно јер са правим пријатељима можемо да урадимо много тога, па и да победимо онога који на први поглед делује као да је јачи од нас.

Представа је интерактивна, прожетa сонговима и музичким ефектима.

Текст и режија: Лазар Дубовац

Играју:
Тијана Биочанин
Ирена Тепшић
Алекса Арсеновић
Данијел Станковић

 


 

 

 

ПУТ У СРЕДИШТЕ ИГРЕ
Шта деца знају о позоришту? Шта оно за њих представља? Доласком у позориште, деца већ имају одређено предзнање о њему. Овом представом, они ће се још више зближити са њим и упознати се са његовим најлепшим странама. Представа „Пут у средиште игре“ прати три другара из одељења који праве позоришну представу у школи, како би избегли пропитивања и контролне задатке на часовима. Кроз процес, они ће спознати лепоту и значај позоришта, истовремено градећи нова пријатељства која ће им трајати читав живот. Са упливима најзначајнијих мотива из светских и домаћих драмских текстова, као и основних позоришних појмова, младим гледаоцима се пружа духовито, а едукативно искуство у коме ће неки од њих можда пронаћи своје будуће занимање. Они старији ће се подсетити важности драмских уметности у њиховом животу, и свега лепог што је проистекло из њих. Никада није касно заљубити се у позориште – поука је коју ће наши јунаци научити на путу у средиште игре.

Улоге:
Милан Бобић
Лука Антонијевић
Лука Севић

 


 

 

 

БИБЕРЧЕ

Биберче је позната српска народна бајка коју је записао Вук Стефановић Караџић. Адаптацију бајке за нашу представу урадила је Александра Костантиновић.
Ово је едукативна представа која има неколико поука и подједнако је занимљива и дечацима и девојчицама.
Уз атрактивне костиме, сценографију и тематске музичке нумере које је специјално радио за ову прилику наш познати композитор Зоран Киза Вељковић, деца ће на занимљив начини схватити да је суштина много важнија од форме. Добар физички изглед нам ништа не значи, ако у себи немамо доброту и љубав.

У представи играју:

Димитрије Мита Илић
Александра Милојковић Новиков
Лена Миљуш
Филип Стојановић

 


 

 


…погледај све објаве за категорију СЦЕНА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ


 

 

Posted in Обавештења, Позоришни програм, СЦЕНА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *