Categories: Press Clipping

Tema priloga je manifestacija za doček Nove godine na Trgu Republike. Gost priloga je Ivana Teodorović Stojanović iz Dečujeg kulturnog centra. Manifestacija beogradskog dočeka Nove 2015. godine počeće danas (14. decembar) u 16 časova na Trgu otvorenog srca (Trg Republike) programom Dečjeg kulturnog centra pod nazivom „Nova godina je tu!”.U ovom posebnom muzičko-scenskom programu za najmlađe učestvovaće Minja Subota, Leontina Vukomanović i Tijana Dapčević uz horove Dečjeg kulturnog centra, i Čarolija, „Deca kompozitori” – učesnici festivala FEDEMUS, članovi vokalne grupe „Nađi svoju zvezdu” i baletskog studija Dečjeg kulturnog centra.U 17 časova će na simboličan način biti uključena dekorativna rasveta. Događaju će prisustvovati gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Uslediće nastup „Global vorming orkestra”, etno-haus muzičke atrakcije koja dobrim zvukom i ritmom „nosi noge i zagreva tela”. Orkestar je premijerno nastupio na najvećem trubačkom festivalu Guča i tom prilikom je oduševio publiku, a građani će čuti popularne numere kao što su „Opa, opa”, „Đurđevdan”, „Čoček čaj šukarije”, „Niška banja”, „Za Beograd”.

Događajem u nedelju započinju novogodišnji programi za decu na Trgu otvorenog srca, koji će se svakodnevno odvijati sve do 15. januara, a mališani će pratiti programe Dečjeg kulturnog centra, koncerte, zanimljive predstave gradskih dečjih pozorišnih trupa, i moći će da učestvuju u muzičkim radionicama, maskenbalima i drugim aktivnostima.

Na Trgu Republike sutra počinje s radom i novogodišnji i božićni market koji će biti otvoren svakoga dana od 10 ujutru do 23 časa uveče.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top