TRUD I RAD SE UVEK CENE | DKC Beograd

Dodelom diploma završena je letnja radionica RUSKI KUTAK

U petak, 2. avgusta završena je  letnja radionica „Ruski kutakradionica ruske kulture, istorije i jezika“ za osnovce. Kao i na prethodnim radionicama, deca su gledala kratke ruske igrane filmove za decu i crtane filmove, a imali su i kratka predavanja iz uvoda u gramatiku ruskog jezika. Na pretposlednjem času, održanom u sredu, diplomama za pohađanje radionica Ruskog kutka nagrađeni su: Milan Pešut, Jelena Kočović i Staša Rudaković. Na poslednjoj radionici učestvovali su i poneli diplome: Anja Lekić, Staša i Čarna Miladinović. Pored diploma, deca su nagrađena i knjigama, koje sadrže autorske priče njihovih vršnjaka na ruskom jeziku. Radionicu je držala msr Dajana Lazarević, uz podršku urednice kulturno-obrazovnih programa DKCB Snežane Stanković.

Podsećamo, Biblioteka DKCB ima određeni broj knjiga i slikovnica na ruskom jeziku, kao i prevedena dela iz ruske književnosti. Ruski kutak je nastao u februaru 2018. godine u saradnji sa Ruskim domom u Beogradu i osnova je ove letnje radionice.

Cilj letnje radionice „Ruski kutak“ bio je upoznavanje dece sa ruskom kulturom i istorijom, kao i uvodom u izučavanje ruskog jezika. Verujemo da smo taj cilj postigli i da će naši polaznici nastaviti da se interesuju za rusku kulturu i jezik i obradovati nas uspesima iz pomenutih oblasti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top