UPOZNAJ SEBE – POKRENI DRUGE Radionica i tribina „UMETNOST ZA RAVNOPRAVNOST“

UPOZNAJ SEBE – POKRENI DRUGE

Radionica i tribina

„UMETNOST ZA RAVNOPRAVNOST“


 U okviru psiholoških radionica i tribina „Upoznaj sebe – pokreni druge”, u Dečjem kulturnom centaru Beograd, u sredu 22. aprila, sa početkom u 13 časova,  održana je radionica i tribina za srednjoškolce pod nazivom „Umetnost za ravnopravnost“.

 

Marko Pejović, dipl. psiholog i Jelena Stojiljković, dipl. glumica, ispred organizacija „Hajde da..“ i „Erg statusa“ preneli su  svoja iskustva u radu sa slepim, slabovidim i gluvonemim osobama, kao i korisnicima kolica u plesnim predstavama. Društveno angažovani teatar „Erg status“ i grupa „Hajde da…“ su primenili neke od radioničarskih tehnika, koje podrazumevaju direktno učešće publike i stavljanje u ulogu osobe sa invaliditetom. Cilj radionice je bio  da se kod učenika razvija empatija, solidarnost i tolerancija, kao i da se podstakne diskusija o odnosu našeg društva ili nas kao pojedinaca prema drugom ili drugačijem.

 

Nakon toga je  prikazan deo iz omnibus filma „Jednaki“ (10 min.) koji nosi naziv „Katarina“, a koji se bavi pravima dece i ljudskim pravima. U ovom projektu učestvovalo je šest afirmisanih reditelja, a deo filma koji je prikazan režirao je Dejan Karaklajić. U filmu „Katarina“ igraju Mirjana Karanović, Srđan Miletić, Nenad Okanović, Lana Karaklajić, Lana Vetić i Una Živković.

 

Programu su prisustvovali đaci: Škole za dizajn, Hemijsko-prehrambeno tehnološke  škole , 3. gimnazija i Tehno art škola Beograd. Đaci Hemijsko-prehrambeno tehnološke škole Jelena Radulović( prvak Balkana u hip

hopu,) Milan Mitić i Jelena Madžakević su izveli  performans protiv nasilja nad ženama. Bogdan Antonić i Tijana Veselinović su predstavili humanitarne akcije koje se sprovode u ovoj školi.

 

Moderatori tribine su bili Ivana Tabori Obradović, urednica scenskih programa i Vesna Krnjaić Mitrović, psiholog Dečjeg kulturnog centra Beograd.


20150427 Umetnost Za Ravnopravnost (1) 20150427 Umetnost Za Ravnopravnost (2) 20150427 Umetnost Za Ravnopravnost (3) 20150427 Umetnost Za Ravnopravnost (4) 20150427 Umetnost Za Ravnopravnost (5)

Posted in Интерактивне трибине.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *