„Упознајте свет пчела“

МЕЂУНАРОДНИ КЛУБ ПРИЈАТЕЉСТВА

„Упознајте свет пчела“

Улаз слободан

Уторак, 24.5.2022, 18-19 часова

Дечји културни центар Београд, Таковска 8

У оквиру Међународног клуба пријатељства, Дечји културни центар Београд и Амбасада Словеније у сарадњи са еколошким НВО Супернатурал одржаће еколошку радионицу под називом „Упознајте свет пчела“, у уторак, 24. маја, од 18 до 19 часова. Улаз је слободан уз пријаве на линку.

Еколошка радионица је намењена деци школског узраста, од 7 до 14 година. На забаван и практичан начин деца ће научити занимљивости о свету пчела, медоносним биљкама, значају пчела, процесу стварања меда и добити одговоре на бројна питања од искусног пчелара.

Двадесетог маја давне 1734. године у Словенији је рођен Антон Јанша, пионир модерног пчеларства. На иницијативу Словеније, у децембру 2017. године овај датум Уједињене нације признале су као Светски дан пчела. Овај дан је посвећен пчелама, промоцији пчеларства, а пре свега, подизању свести о значају пчела. Србија обележава овај дан на иницијативу Словеније од 2018. године.

Пчеле опрашују скоро три четвртине свих биљака и од њих зависи трећина произведене хране на планети. Заштита пчела и очување пчеларства је од виталног значаја за нашу будућност.  Уз помоћ Светског дана пчела сви заједно се можемо поново подсетити улоге сваког од нас за очување пчела. Пчеле нам са једне стране обезбеђују високо квалитетну храну (мед, матични млеч, цветни прах) и друге корисне производе као што је пчелињи восак, прополис и пчелињи отров.

Радујемо се дружењу!

ФОТО: Лена Давидовић, добитница треће награде на фото конкурсу ,,Домовина се брани лепотом и знањем”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram