kidikem-iza-maske-fb-post

 

VI Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ

Тема: ИЗА МАСКЕ

Рок за пријаву на фестивал је 15.2.2021.

 

Дечји културни центар Београд по шести пут организује конкурс за Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ. На конкурсу могу учествовати деца и млади узраста од 9 до 16 година, са својим ауторским филмовима кратке форме (видео клиповима), у трајању до три минута. Tема фестивала 2021. године је „ИЗА  МАСКЕ”.

С обзиром на изузетно интригантну тему овогодишњег фестивала, од учесника очекујемо да нам кроз кратки филм или видео клип прикажу какве тајне и недоумице се крију иза маске коју носе. Занима нас како се осећате, шта вас тишти, а шта разгаљује, какве се жеље, страхови, ишчекивања и наде скривају иза маске. Да ли сте се разочарали у одрасле, у школу или у ваше другаре, или сте, напротив, повратили веру у љубав, породицу, школу и другарство? Ваша искуства су нам драгоцена и без њих не можемо да дамо одговоре на питања која се тичу свих нас. Око камере нема границу, нема маску, око камере све види! Зато снимајте и језиком  филма пренесите нам ваша осећања и ставове!

Фестивал КИДИКЕМ биће одржан 6. марта 2021. године, у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8, а рок за пријаву на конкурс је 15. фебруар 2021. године.

Циљ фестивала је да се код деце кроз уметничку праксу покрене хумана и креативна страна у примени технологије. Стварајући кратке форме видео записа, деци се пружа прилика да изразе своје мишљењена задату тему. Филмове ће оцењивати стручни жири, али ће у обзир бити узет и број прегледа филма на Youtube каналу ДКЦБ.

Ауторе најбоље пласираних видео клипова очекују вредне награде. Званичне награде, које додељује главни жири фестивала су Гран-при фестивала – ЗЛАТНИ КАДАР и Најгледанији видео клип на Youtube каналу ДКЦБ као и пет Специјалних признања –диплома.

 

Корисни линкови:

—–> Пропозиције фестивала

—–> Пријава за фестивал преко нашег сајта (онлине пријава)

—–> Youtube канал Дечјег културног центра Београд

—–> Емаил за све информације kidikem@dkcb.rs

—–> Како послати видео преко WeTransfera? Погледајте на видео снимку овде.

  Како је било на фестивалу 2020. погледајте испод.

 

Top