XX ЈУБИЛАРНИ РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ

ДЕЧЈЕГ МУЗИЧКОГ СТВАРАЛАШТВА

„Деца композитори”

Јубиларни XX Републички фестивал дечјег музичког стваралаштва „Деца композитори“, под називом „Круна од нота”, Дечји културни центар Београд свечано ће обележити завршним концертом у уторак, 20. октобра, у 17 часова, у Великој сали Дечјег културног центра Београд, Таковска 8. Улаз је слободан.

Публика ће имати прилике да чује победничке композиције овогодишњег фестивала, кантаутора и солиста из Панчева, Вршца, Горњег Милановца, Крушевца, Руме, Неготина, Апатина, Крагујевца, Аранђеловца, Новог Сада, Косовске Митровице и Београда. На репертоару ће се наћи инструменталне композиције за бубњеве, клавир, виолину, потом вокалне и електро-компјутерске композиције, које су осмислила деца узраста од 7 до 15 година. На концерту ће бити изведене композиције које су, од великог броја пријављених композиција, одабране од стране републичког жирија, састављеног од наших еминентних професора музике.

Фестивал „Деца композитори“ организује Дечји културни центар Београд под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Министарства културе и информисања Републике Србије. Сваке године деца Србије учествују на републичком конкурсу који, у јануару месецу, расписује Дечји културни центар Београд за дечју композицију у области вокалног и инструменталног стваралаштва. Координатор и музички уредник Фестивала је Мирјана Миличић Прокић.

Позивамо Вас да медијски испратите концерт младих композитора и тиме допринесете афирмацији дечјег музичког стваралаштва.

Добро дошли!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top