ФЕДЕМУС 2018

 

XXIII РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ ДЕЧЈЕГ МУЗИЧКОГ СТВАРАЛАШТВА
„Деца композитори”

 

Свечани завршни концерт Републичког фестивала дечјег музичког стваралаштва (ФЕДЕМУС) „Деца композитори“ одржаће се у петак, 19. октобра, у 17 часова, у сали „Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд, Таковска 8. Улаз је слободан.

 

Фестивал „Деца композитори“, прописан наставним планом и програмом у настави музичке културе Министарства просвете, организује Дечји културни центар Београд под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Министарства културе и информисања Републике Србије. Сваке године ученици основних и нижих музичких школа Србије учествују на републичком конкурсу који расписује Дечји културни центар Београд за дечју композицију у области вокалног и инструменталног стваралаштва.

Ове године конкурс је био расписан од 15. јануара до 15. марта, након чега је регионална и републичка селекциона комисија одабрала композиције за завршни концерт. Те најуспешније вокалне, инструменталне и електронске композиције, која су деца, узраста од 7 до 15 година, сама написала, налазе се на новом ЦД „Музика ствара чуда”, који ће бити промовисан на завршном концерту. Публика ће имати прилике да чује победничке композиције овогодишњег фестивала, кантаутора и солиста из Панчева, Вршца, Крушевца, Лазарева, Ваљева, Беочина, Нове Пазове, Неготина, Ниша, Суботице, Рашке, Крагујевца, Новог Сада, Десимировца и Београда. На концерту ће бити изведене композиције које су, од великог броја пријављених композиција, одабране од стране републичког жирија, састављеног од наших еминентних професора музике. Дечји културни центар и Фестивал „Деца композитори“ створили су генерације младих композитора, солиста и кантаутора, а до сада су издате три аудио касете и осам аудио ЦД у издању ПГП. Ова издања прате и осам нотних збирки.

Координатор и музички уредник Фестивала је Мирјана Миличић Прокић.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top