YOUNG THEATRE ON THE MOVE – РАДИОНИЦА ЗА ПЛЕСНЕ ПЕДАГОГЕ

 

У оквиру пројекта међународне сарадње под називом YOUNG THEATRE ON THE MOVE, у недељу 19. јануара 2020. године, у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8,  одржаће се РАДИОНИЦА КРЕАТИВНОГ ПОКРЕТА И ИМПРОВИЗАЦИЈЕ намењена професионалцима у области плесне едукације и позоришта за децу и младе.

Тема радионице биће методологија развоја креативног покрета код деце кроз принципе импровизације, са циљем практичне примене у раду са децом и младима у оквиру свакодневних активности плесних педагога и других професионалаца блиских овој области. Циљ је развој сензибилности и интересовања за савремену игру, импровизацију у уметничкој игри, театар покрета и сл.

Радионицу у којој ће учестовати  плесни педагози који раде са децом и младима  водиће: Ивана Табори Обрадовић, – уредник сценских програма Дечјег културног центра Београд, Драгана Станисављевић – кореограф и педагог Балетског студија ДКЦБ,  др Пол Мареј – редитељ, глумац, педагог и оснивач BELGRADE ENGLISH LANGUAGE THEATRE и Тијана Кесић – глумица, драмски педагог НТЦ система и оснивач „Уметничке радионице Кесић“. Уводно предавање о пројекту одржаће Далибор Стојановић – менаџер пројекта тима ДКЦБ, који ће водити и дискусију о стратегијама развоја младе публике и закључну расправу.

Сваки од учесника добиће Приручник за рад који ће садржати конкретне вежбе и игре из области плесне импровизације и креативног покрета. Приручник је настао током рада плесних и драмских педагога ДКЦБ-а са својим колегама из партнерских институција из Словеније, Пољске, Румуније и Француске.

Радионица је једна од активности пројекта међународне сарадње YOUNG THEATRE, који је кофинансиран из Фонда Креативна Европа, потпрограм: Култура. Пројекат траје две године и у њему учествују Пионирски дом из Љубљане (Словенија) као главни партнер и Дечји културни центар Београд (Србија), Комична опера за децу из Букурешта (Румунија), CNC Dance Company (Француска) и Културни центар из Елка (Пољска) као партнери.

Дечји културни центар Београд је упутио јавни позив свим заинтересованим колегама да се пријаве за учешће. Одабир кандидата обавиће пројектни тим Дечјег културног центра Београд, након прикупљања пријава.

 

One Response to “Young Theatre on the move – радионица за плесне педагоге”
Read them below or add one

  1. Milica Mitić says:

    Prijavljujem se za radionicu za Plesne pedagoge koja se održava 19.1.2020.godine.Milica Mitić

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top