Фестић


 Позоришни фестивал за децу и младе

Позоришни фестивал представа за децу и младе ФЕСТИЋ одржава се на Малој и Великој сцени ,,Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, а у организацији Друштва за анимацију и развој дечјег драмског стваралаштва, Digital & entertainment festivals и Дечјег културног центра Београд.

Као један од ретких и најдуговечнијих фестивала овог типа у Србији, Фестић се од 1995. године до данас позиционирао као најзначајнији позоришни фестивал за децу, веран својој мисији да најмлађе учи правим вредностима и школује будућу публику великих позоришта. Од свог оснивања до 2012. године позоришни ФЕСТИЋ се одржавао у позориштима „Бошко Буха“ и „Душко Радовић“, а од 2017. године наставља са радом у Дечјем културном центру Београд, окупљајући најбоље представе за децу из региона, као и гостујуће представе из Европе, путем сарадње са европским ASSITEJ организацијама.

ФЕСТИЋ је значајан и вредан пажње фестивал, који образује и усмерава најмлађе да од најранијих дана заволе позоришну уметност. Посећујући позоришне представе високог квалитета, млада публика има прилику да развија своје културне навике и да у будућности уме да препозна квалитетне културне садржаје.

 

Координатор програма фестивала је Милорад Јовановић.