Студио глуме

 

Студио глуме уписује нове чланове током целе школске године.

Узраст: од 6 до 18 година

Настава: два пута недељно по 90 минута


У оквиру реномиране установе која се бави развојем културе код деце уз стручни тим ваше дете ће откривати и упознвати себе и свет око себе.

Једна од основних потреба човека па тако и детета је потреба за изражавањем којим дете потврђује сопствену личност у односу на свет који га окружује.

Дете се игра инстиктивно и само од себе, ако на време почнемо да се играмо са њим, а не да га стављамо у калуп, онда ће оно сачувати и развијати даље своју машту. Интелигенција је и сналажење у непознатим ситуацијама, а циљ сваког креативног педагога (посебно када се користи метод који овде примењујемо) је да их ставимо у што више оваквих ситуација.

Кроз дикцијске вежбе, игроказе, вежбе концентрације деца стичу самопоуздање, а помоћу импровизација развијају машту и креативност.

Деца ће имати прилику да учествују у свим културним активностима која се дешавају у Дечјем културном центру и да стварају сарађујући са осталим студијима у оквиру установе.


Тим педагога који воде Студио глуме ДКЦБ:

Тијана Кесић Стаменковић – дипл. глумица

Драмски педагог од 2005 године када је на Новом Београду основала своју школу глуме, од тада је поред тога радила у интернационалној школи, учествовалу у пројекту ,,Да живимо заједно” са децом и одраслима са посебним потребама, постала стручни сарадник НТЦ тим, постала је један од четири главна тренера за педагоге у оквиру пројекта креативне европе ,,Младо позориште” и ,,Младо позориште у покрету” на чију  методологију се ослања и у стварању програм за ,,Драмски студио ДКЦБ-а”

https://www.dkcb.rs/young-theatre-on-the-move-creative-europe/

Идејни творац и уредник Међународног фестивала дечије драмске игре ,,Глумијада”

https://www.glumijada.com/

Учестовала је у реализацији многобројних представа за децу.

Марија Благојевић – дипл. глумица

Тренутно ангажована као драмски педагог у више различитих школица глуме у Београду. Тренер за педагоге у оквиру пројекта креативне европе ,,Младо позориште” и прошла обуку за педагоге у оквиру пројекта ,,Младо позориште у покрету”. Селектор позоришног програма у оквиру Међународног фестивала дечије драмске игре ,,Глумијада”.  Учестовала је у реализацији многобројних представа за децу.

Маја Матијевић –  дипл. глумица

Тренутно ангажована у неколика школица глуме у Београду. Прошла обука за педагоге у оквиру пројекта креативне европе “Младо позориште” и “Младо позориште у покрету”.

Учестовала је у реализацији многобројних представа за децу.

Драгана Кауцки – стручни сарадник за говор

Један од најбољих женских спикера на територији бивше Југославије. Један од оснивача и једина стална глумица ,,Индексовог радио позоришта”. Аутор емисије ,,Музички дракстор забавне музике” на радију 202  и ,,У ритму поподнева” на Радио Београду. Обрада и глас научно-образовног програма РТС-а (ББС-јеве, кинеске, француске, америчке… емисије које су се приказивале на РТС-у и осталим каналима). Адаптација и синхронизација цртаних филмова (Панда 2 и 3, Грдана, Телетабиси идр.). Држи обуку дикције и правилног говора за одрасле.

Све информације на 011/3242011 и 060 6673301

Ако желите да се упознате са Студиом глуме ДКЦБ-а, погледајте емисију НОВИ СНОВИ.


Распоред часова за (Соба 401)ПОНЕДЕЉАК  И  ЧЕТВРТАК

18 h – 19:30
I,II,III разред ОШ

 

ПОНЕДЕЉАК  И  ЧЕТВРТАК
19:30  -21h
од IV до VIII разреда  ОШ

 


Цена на месечном нивоу (рата) – два часа недељно: 3.900 РСД

Цена на месечном нивоу (рата) – један час недељно: 2.500 РСД


 УПИС ТРАЈЕ ДО ПОПУНЕ МЕСТА У ГРУПИ!


 

Изразите интересовање за радионице ДКЦБ | Општи услови пословања

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *