ФЕДЕХО 2022

ФЕСТИВАЛ  ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ СРБИЈЕ

Ф Е Д Е Х О 2022.

Дечји културни центар Београд има част да Вас позове да учествујете на XI музичком Фестивалу хорова деце и младих ФЕДЕХО који ће се одржати од 12. и 13. маја 2022. године, а ревија победника 14. маја. Циљ фестивала је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као део нашег културног наслеђа.

Прилику да учествују на фестивалу имају сви дечији хорови из Србије. Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама. Најбољи хор, по мишљењу стручног жирија, представљаће Србију на једном од концерата овогодишње Међународне манифестације деце Европе „Радост Европе”. Поред проглашења најбољег хора, жири ће прогласити и поделити награде хоровима који су се истакли у разним видовима извођења што је наглашено у пропозицијама фестивала.

Због епидемиолошке ситуације  Дечји културни центар Београд ће применити све мере неопходне да би се учесници осећали сигурно.

Ове године аутор обавезних композиција је др Крстина Парезановић, музички педагог и теоретичар.У прилогу Вам шаљемо ноте и текст за композицију:

Пропозиције за учешће на Фестивалу, као и пријаве можете видети на сајту www.dkcb.rs  или ће Вам бити прослеђено електронским путем на Ваш захтев . Пријаве за учешће треба да се доставе  електронским путем на мејл stevan.neskovic@dkcb.rs ili info@dkcb.rs,  најкасније до 29. априла 2022. године.

Котизација за учешће на фестивалу је 4000 РСД.

 

ПРИЈАВА

ПРОПОЗИЦИЈЕ