ФЕДЕХО 2020 – Позивно писмо


— > Пропозиције

— > Пријава

ФЕСТИВАЛ  ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ СРБИЈЕ

Ф Е Д Е Х О 2020.

 

Дечји културни центар Београд има част да Вас позове да учествујете на Осмом  музичком Фестивалу хорова деце и младих ФЕДЕХО који ће се одржати од 6. до 9. маја 2020. године, а ревија победника  9. маја. Циљ фестивала је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као део нашег културног наслеђа.

Прилику да учествују на фестивалу имају сви дечији хорови из Србије. Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама. Учесници фестивала имаће прилику да уз забаву и упознавање са својим вршњацима једни другима презентују свој таленат, упореде музичка достигнућа и покажу се у музичком жанру у ком су најбољи.

Најбољи хор, по мишљењу стручног жирија, представљаће Србију на једном од концерата  овогодишње Међународне манифестације деце Европе „Радост Европе”. Поред награде за најбољи хор, биће проглашен најбољи диригент фестивала, најбољи музичко-сценски наступ, као и најбоље изведене композиције различитих жанрова.

Пропозиције за учешће на Фестивалу, као и пријаве можете видети на сајту www.dkcb.rs  или ће Вам бити прослеђено електронским путем на Ваш захтев . Пријаве за учешће треба да се доставе на портирницу Дечјег културног центра Београд, Таковска 8, или електронским путем на мејл stevan.neskovic@dkcb.rs ili info@dkcb.rs, најкасније до 24. априла 2020. године.

Ове године селектор и  аутор обавезних композиција је композитор Димитрије Големовић У прилогу Вам шаљемо ноте и текст за следеће композиције:

 

 

Координатор фестивала је мр Невена Ивановић, дирегент Хора Дечјег културног центра Београд.

У нади да ћемо се дружити  и музицирати,

С поштовањем,

Невена Ивановић
Дечји културни центар Београд, Таковска 8, 11 000 Београд
Моб. 060/667-33-25