ФЕДЕХО 2023

 

ФЕСТИВАЛ  ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ СРБИЈЕ

Ф Е Д Е Х О 2023.

 

Поштовани,

Дечји културни центар Београд има част да Вас позове да учествујете на XII музичком Фестивалу хорова деце и младих ФЕДЕХО који ће се одржати од 18. и 19. маја 2023. године, а ревија победника 20. маја. Циљ фестивала је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као део нашег културног наслеђа.

 

Прилику да учествују на фестивалу имају сви дечији хорови из Србије. Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама. Најбољи хор, по мишљењу стручног жирија, представљаће Србију на једном од концерата овогодишње Међународне манифестације деце Европе „Радост Европе”. Поред проглашења најбољег хора, жири ће прогласити и поделити награде хоровима који су се истакли у разним видовима извођења што је наглашено у пропозицијама фестивала.

 

На фестивалу  је гостовало до сада преко 100 хорова из целе Србије и  региона. Смисао постојања и одржавања ФЕДЕХА није био само да буде такмичарски него и да  јача осећаје припадности људској заједници и одговорности према њој, јер стални контакт већег броја певача доприноси развијању љубави човека према човеку, и дубљем и хуманијем  схватању појединца и заједнице.

Ове године аутор обавезних композиција је др Крстина Парезановић, музички педагог и теоретичар.У прилогу Вам шаљемо ноте и текст за композицију:

,,Чудна шума”, музика Кристина Парезановић,стихови Љубивоја Ршмовића – за I категорију (млађи хорови)

,,Тебе поем” Кристине Парезановић – за II категорију (старији хорови) – четворогласна верзија

Пропозиције за учешће на Фестивалу, као и пријаве можете видети на сајту www.dkcb.rs  или ће Вам бити прослеђено електронским путем на Ваш захтев . Пријаве за учешће треба да се доставе  електронским путем на мејл stevan.neskovic@dkcb.rs ili info@dkcb.rs,  најкасније до 10. маја 2023. године.

Котизација за учешће на фестивалу је 5000 РСД.

У нади да ћемо се дружити  и музицирати ,

с поштовањем,

 

Невена Ивановић, уредник фестивала

Моб. 060/667-33-25

 

Стеван Нешковић,организатор

Моб. 060/167-33-25

 

 

—> преузми

ФЕДЕХО 2023 – позивно писмо

ФЕДЕХО 2023 – пропозиције

ФЕДЕХО 2023 – пријава за учешће

 

Тебе поем

Тебе поем – троглас финито

Чудна шума